Er tiden inne for å investere i kryptovaluta? Selv om ideen rundt alternative valutaer – hovedsakelig kryptovalutaer – har vært på banen siden sent 90-tall, var det først da Bitcoin ble lansert i 2009 at konseptet for alvor ble kjent for folk flest.

Bergenet lesetid: 3 minutter

Tweeten som endret alt

Siden den gang har dog populariteten variert stort, og fra å være svært ettertraktet, har både Bitcoin og andre kryptovalutaer nesten gått under for så å reise seg igjen. Den siste svingningen i markedet skyldes en tweet fra Elon Musk. Men hva dreier egentlig alt oppstyret seg om?

Er tiden inne for å investere i kryptovaluta?
Er tiden inne for å investere i Bitcoin? Foto: Pixabay

Før vi ser nærmere på Elon Musks tweet, som gikk viralt, er det verdt å merke seg hvem mannen er. Han lanserte i sin tid PayPal, men i dag er han mest kjent for å ha grunnlagt både SpaceX og Tesla. Med andre ord er han en mann med solide bein i nesa og mange baller i lufta. Den store suksessen og hans evne til å alltid ligge ett steg foran teknologisk, har naturlig nok medført at mange ser opp til ham og lytter til det han har å formidle.

Og det var nettopp det som forårsaket stor ståhei da Musk la ut en kryptisk tweet på Twitter nylig. Her delte han nemlig deler av sangteksten til «In The End» fra Linkin Park, og avsluttet innlegget med et knust hjerte og #Bitcoin. Spekulasjonene var raskt et faktum, og Bitcoin-kursen falt umiddelbart. Slo Musk med sine verdensberømte selskaper opp med Bitcoin, eller var det hele et stunt? 

Resultatet av tweeten

Uavhengig av hva motivasjonen til Elon Musk var, påvirket det kryptovalutamarkedet. De siste månedene har verdien sunket med nærmere 40 %, og selv om ikke Musk ene og alene er skyld i fallet, var han i aller største grad med på å påvirke kursen på Bitcoin, og på andre kryptovalutaer, som Dogecoin

Er tiden inne for å investere i kryptovaluta?
Er tiden inne for å investere i Bitcoin? Foto: Pixabay

Ekstreme svingninger

Nedgangen skyldes i hovedsak at mange fryktet at Musk og hans selskap Tesla skulle kvitte seg med Bitcoin. Musk selv gikk imidlertid raskt ut og avkreftet dette. I etterkant kom han også med flere Twitter-oppdateringer, og resultatet var at det å kjøpe Bitcoin igjen ble ettertraktet, og at kryptovalutakursene steg. Med andre ord har svingningene de siste månedene vært enorme, men alt oppstyret har også ført til at flere har vist interesse for kryptovaluta og investering generelt.

Så bør du hive deg på trenden?

Kryptovaluta har vist seg å være en særdeles ustabil valuta.

Lite skal til for å påvirke kursen, både opp og ned, og derfor er det alltid en risiko å investere spesielt i Bitcoin. Men også i andre kryptovalutaer som Dogecoin og Ethereum. Har du planer om å investere selv, er det i hvert fall viktig at du først setter deg inn i hvordan kryptovaluta fungerer og ser nærmere på markedstrendene. At populariteten øker, at stadig flere tilbyr bruk av kryptovaluta. Og at flere av oss vanlige folk investerer i Bitcoin og andre kryptovalutaer er nemlig ikke utelukkende positivt. Det medfører også at mange flere risikerer store tap om de går på en smell. 

Dermed er du advart.

Vargas

Pin It on Pinterest