En russisk blogger som heter Madina Sageeva og som jobber for nyhetsbyrået ITAR-TASS, mener å vite at Maria Amelies foreldre skyldte mange millioner dollar og at det er grunnen til at de flyktet. Hele familien skulle likvideres og de ble derfor tvunget til å flykte-

Blir Maria sendt ut av Norge kan det hende hun ikke rekker fram til Moskva før hun forsvinner hevder Sageeva-

– Journalisten hevder at det er meget farlig for Maria Amelie å returnere til Nord-Ossetia, sier utenriksmedarbeider i NRK, Jan Espen Kruse.

– Hun skriver noe ironisk at dersom det er slik at et liv blir verdsatt til mer enn noen millioner dollar, da kan hun komme tilbake. Og legger til at faren er overhengende for at hun kan forsvinne allerede på veien fra flyplassen i Moskva, sier Kruse.

Han sier bloggen er et meget sterkt forsvar for at Amelie skal få bli i Norge, dersom inneholdet stemmer.

Det er liten tvil om at den norske regjering er tvunget til å sjekke alle forhold rund Maria og hennes foreldre- og grunnen til at de flyktet fra Vladikavkaz i første omgang. Hvilket scenario hadde man fått om Maria ble kidnappet etter å kommet til Moskva?

Maria har hele tiden sagt at hun frykter for sitt liv, og at hun er livredd for å bli sendt tilbake til sitt hjemland-

– Opplysningene i bloggen bekrefter langt på vei historien som Maria Amelies foreldre har forsøkt å fortelle UDI og UNE gjentatte ganger, sier Amelies advokat Brynjulf Risnes til NTB.

Norske myndigheter har ikke trodd på Maria Amelies foreldre som hele tiden har påstått nettopp det som kommer fram i bloggerens innlegg- at de vil være i fare, og at Maria kan bli tatt og i verste fall drept- om hun blir utvist-

Amelie og kjæresten Eivind Trædal møtte opp hos politiet for sitt daglige pliktmøte- begge sier til NRK at de er slitne både fysisk og mentalt og at de håper at dette får en lykkelig slutt og at de får være sammen i Norge-

Jeg mener at det må være skjellig grunn til mistanke for at journalisten/ bloggeren Sageeva har noe rett i sitt innlegg, når hun nesten kan bekrefte Maria Amelie og hennes families historie.

Dette bør være et knallhardt motiv for at Maria Amelie får bli, og at hun kan søke norsk statsborgerskap-

Man kan kanskje si at media har makt, men også at blogginnlegg kan være nyttige…

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7471347

 http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10029178

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kom mai du skjønne milde…

  Det er litt for lenge til våren til at man kan begynne å glede seg til  sommer kanskje? Og jeg...

Å blogge er å legge hodet på blokka

  Mange etablerte og kjente toppbloggere går ut i media og klager sin arme råd over hvor lite som skal...

Lukk