Et uventet møte med en trening- og helsefrik. Her om dagen traff jeg på ei gammel venninne, det var en del år siden jeg hadde sett henne sist, ja faktisk må jeg helt tilbake til skoletiden på ungdomsskolen tror jeg.

Hun var da av den stille typen, litt bortglemt og det en kan kalle litt lubben.

Jeg må si at hun hadde reist seg og blitt en fantastisk dame. Heidi heter hun og vi satt å pratet lenge med og hun er i dag personlig trener på et stort treningssenter noen byer bortfør meg. Jeg ble imponert og snakket om trening, kosthold og helse kom jo på banen.

Vi kom snart inn på dette med kosttilskudd når en trener og begynte å snakke om kreatin. Selv om du ikke er en vektløfter har du utvilsomt hørt om kreatin. Det er vel en av de mest utforsket kosttilskudd i historien.

Kreatin er en nitrogenholdig organisk syre som finnes naturlig i virveldyr og bidrar til å levere energi til alle celler i kroppen, først og fremst muskler ved å øke dannelsen av adenosintrifosfat (ATP).

Kreatin er ikke et steroid – det er naturlig finnes i muskler og i rødt kjøtt og fisk, men på langt lavere nivåer enn i pulverform som selges på nettsteder og treningssenter.

Et uventet møte med en trening- og helsefrik

Et uventet møte med en trening- og helsefrik.

Hvordan virker det?

Kreatin reduserer tretthet ved å transportere ekstra energi inn i cellene sier Heidi som også har jobbet en del med pasienter ved et rehabiliteringssenter for personlig helse og forebygging. 

Hun gikk inn på mye om dette med kreatin og hva som skjer i kroppen og musklene når en tar dette kosttilskuddet. Å gjengi dette går ikke for det blir for mye medisinsk bla og er egentlig ikke så interessant.

– Vi pratet videre en del om kosthold, helse og generelt om trening. Ingenting slår det å våkne opp om morgenen med tanken på å dra til treningsstudio for å løfte vekter eller jogge på tredemølle.

Det beste er å trene om morgenen slik at kroppen får en riktig “kick start”. Det å trene etter en slitsom arbeidsdag eller en hel dag på skolebenken er vel egentlig ikke noe å trakte etter.

Å trene hjemme er jo også et alternativ, men det er så mye bedre å trene sammen med andre og med riktig utstyr. Så nå lurer du kanskje på hvor du kan få motivasjonen du trenger for å trene på en jevnlig basis.

Hadde du vist og sett hvordan Heidi var før i tiden så hadde ikke motivasjon vært så stort problem, bare det å se hvor fitt hun var blitt ga meg masse med motivasjon.

Så etter noen timers diskusjon hadde jeg lyst å komme i gang med trening, og prøve med kreatin denne gangen. Det var ikke vanskelig å finne plasser på nettet for å kjøpe kreatin.

Mitt valg havnet på nu3, de virker seriøs og skal være en av de største på markedet når det er snakk om helse, ernæring og kosthold.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Historien om Lisbeth Salander fortsetter!

Historien om Lisbeth Salander fortsetter! En ny bok er skrevet av en ny forfatter, som fortsetter der Stieg Larsson avsluttet...

Lukk