Favorittene og tittelforsvarerne Spania imponerte i de første kampene og skulle møte Italia som et av flere hinder mot en ventede finale. Men Antonio Conte, Italia’s energiske sjef, pisket sine spillere til voldsom innsats.

Nok til å stoppe den ellers så gode  spanske midtbanen. I tillegg var de italienske spillerne langt mer aggressive i spillestilen og skapte flere sjanser enn sin motstander. Conte ville vinne – fra start til slutt. Den spanske treneren, Vicente del Bosque, satt rolig på benken i nesten hele kampen og ble til slutt svar skyldig. I denne åttedelsfinalen var det Italia som skulle videre, og slik ble det. Spania ble for lette og maktet ikke skape mange store sjanser mot et tøft Italia.

England’s flaue innsats mot et hardt arbeidende og godt Island burde forbigått i stillhet, men det lar seg ikke gjøre. Mye frustrasjon må ut, nå når den verste aggresjonen har gitt seg. Hvordan kan et landslag spille 10 glimrende kvalik-kamper for så å falle helt sammen når det gjelder i EM?

Roy Hodgson og alle i hans lederstab burde jo ha nok erfaring til å vite hva som skulle til, og ta grep når ting ikke gikk som forventet. Kanskje er det det man sitter igjen med, mangelen på handlekraft når ting gikk fra vondt til verre for «Three Lions». Wayne Roonet burde ha blitt byttet ut ved pause, Jamie Vardy burde ha spilt fra start i stedet for Harry Kane. I etterpå-klokskapens navn.

Lallana, Rooney og Harry Kane har vært svake gjennom hele EM. Lallana ble satt ut, de to andre fikk fortsette, med gode og uthvilte poteniselle erstattere på benken. England så ut som om de gledet seg til ferie og gikk aldri i krigen mot Island, og ble sendt hjem i skam. Roy Hodgson gikk like greit av med pensjon, timer etter sjokktapet.

Tidenes verste engelske lag ble pepet av banen, av sine egne fans. Forståelig nok.

Island kan selvsagt også så Frankrike, men nå har vertsnasjonen sett over flere kamper hvilket lag de møter i kvartfinalen. Det er all grunn til å tro at de tar Island på største alvor og står de sterke vikingene i mot. Vi nekter å tro at amatørene fra Saga-øya kan knuse enda en verdensmester i sitt historiske EM. Skulle det skje, vil det være tidenes overraskelse, uansett mesterskap.

Her er kvartfinalene, det er kun 8 nasjoner igjen i EM i Frankrike:

  • Torsdag 30. juni i Marseille, PolenPortugal
  • Fredag 1. juli i Lille, WalesBelgia
  • Lørdag 2. juli i Bordeaux, TysklandItalia
  • Søndag 3. juli i Saint-Denis, FrankrikeIsland

Onsdag 6. juli, spilles første semifinale i Lyon, det er vinneren av Polen-Portugal og Wales-Belgia.

Torsdag 7. juli, spilles andre semifinale i Marseille, det er vinnere av Tyskland – Italia og Frankrike – Island.

Søndag 10. juli, spilles finale i Saint-Denis.

Alle kamper har starttidspunkt klokken 21:00, norsk tid.

I et til tider kjedelig, men også underholdende og uforutsigbart EM, sitter vi igjen med Spania i enkelte kamper, Wales og Island som det mest positive og skuffelsen over russiske og britiske tilskuere og landslag på den andre siden. Det er utvilsomt en seier for fotballen at Island kan gå til kvartfinalen, men like mye et sunnhetstegn at en godt forberedt arrangør går enda lengre.

Ser vi for oss Frankrike – Belgia i finalen? Kanskje …

 

Vargas

Tags: England, finale, Island, Italia, kvartfinaler, semifinale, Spania

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fet? Hold deg borte fra stranda i sommer!

Fet? Hold deg borte fra stranda i sommer! Dessverre er dette setninger en rekke unge jenter og gutter kan lese...

«Jævla homo» en hyllest eller trakassering?

 Kvinner og menn over store deler av verden lever fortsatt i frykt for å vise sitt egentlig jeg. Lesbiske og...

Lukk