EM 2012 er i gang og vi har vel fått mer enn forventet, til tross for skyhøye forventninger. Polen- Hellas hadde hver sin omgang, med et mål og en utvisning til hvert lag. En fantastisk ramme og et eventyrlig stemning satte standarden for hva som skulle komme. 

– Russland- Tsjekkia ble et fyrverkeri av en fotballkamp. Russland løp pratirsktalt sjokkerte tsjekkere i senk, og EM har allerede fått nye helter. Merk deg navnet, Alan Dzagoev (21) har tidobbelt sin egen verdi i løpet av 90 minutter. Han er på alle toppklubbers lepper og blir en meget dyr spiller, men CSKA Moskva vil neppe selge sin juvel.

Gruppe 2 skal i ilden og godbitene står i kø. Nederland – Danmark. Alt annet enn nederlandsk seier er EMs første bombe. Tyskland- Portugal i kvelds-kamp, dette blir nok noe jevnere, men tyskerne må tåle å være favoritter i de aller fleste EM kamper.

– Jeg tror derimot at Sverige fort kan bli EMs store overraskelse. De har det meste i et komplett lag, og de har Zlatan. En av verdens beste spillere. Sverige er ikke alene om å ha en spiller av verdensklasse, men Sverige har et maskineri det er fristet til å satse noen kroner på.

Goalkeepers: Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC København), Pär Hansson (Helsingborgs IF).

Defenders: Mikael Antonsson (Bologna FC), Andreas Granqvist (Genoa CFC), Olof Mellberg (Olympiacos FC), Jonas Olsson (West Bromwich Albion FC), Martin Olsson (Blackburn Rovers FC), Behrang Safari (RSC Anderlecht), Mikael Lustig (Celtic FC).

Midfielders: Emir Bajrami (FC Twente), Rasmus Elm (AZ Alkmaar), Samuel Holmén (İstanbul BB SK), Kim Källström (Olympique Lyonnais), Sebastian Larsson (Sunderland AFC), Anders Svensson (IF Elfsborg), Pontus Wernbloom (PFC CSKA Moskva), Christian Wilhelmsson (Al-Hilal FC).

Forwards: Johan Elmander (Galatasaray AŞ), Tobias Hysén (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimović (AC Milan), Markus Rosenberg (SV Werder Bremen), Ola Toivonen (PSV Eindhoven).

Jeg ser på Sveriges EM gruppe, Gruppe D som nøkkelen til suksess for våre gode naboer i øst. Ukraina, Frankrike og England er selvsagt gode nasjoner. Men det er mulig for Sverige å komme videre i fra denne gruppen.

– Draktene til det svenske landslaget har skapt diskusjon i nabolandet. Det retroaktige utseende faller ikke i smak hos alle. Draktene har skapt diskusjon i nabolandet. Det retroaktige utseende faller ikke i smak hos alle.

Sverige-spiller Emir Bajramis betrygger fansen med at han ikke kommer til å la misnøyen med utseendet til de nye draktene gå utover prestasjonene på banen.

England har mange skader, en sjef dom ikke velger sine beste spillere (Rio Ferdinand), de har spilt to enkle treningskamper mot Norge og Belgia og vunnet med små marginer. De kommer til å slite i EM.

– Frankrike har et ungt og spennende lag, men de har fortsatt en del av de utskuddene som ødela VM for hele Frankrike under skremmende arrogante omstendigheter under VM i 2010. Lauren Blanc er en god leder, og kan gå videre sammen med Sverige.

 -Et av vertslandene Ukraina, har gode enkelt spillere, men de har ikke kapasiteten inne til å komme langt i dette EM. Sverige og Erik Hamréns menn kan være overraskeleses laget foran noen.

Kallstrøm blir kåret til EMs beste spiller. Vent og se.

– Man får bare håpe på at det ikke blir mer uro i EM enn det allerede har vært, Nederlandske spillere har fått ropt ape-lyder etter seg, det er rykter om at en supporter skal være drept i Ukraina, og det fryktes for sammenstøt mellom «hooligans» før og etter de fleste kamper.

Dette hører selvsagt ikke til noe som har med fotball å gjøre.

Vinner Sverige åpningskampen mot Ukraina 11. juni, så tror jeg blå/gult kan gå så langt som helst. Hele Sverige vil stå stille i 90 minutter denne sommerkvelden, og kan eksplodere i vill jubel-rus om Zlatan og hans venner vinner.

Mye avgjøres i den første kampen.

Go Sverige! Mange i Norge heier på dere!

FBL-EURO-2012-SWE-ISL-FRIENDLY (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Vargas

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/em2012/sverige/article14954823.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/em2012/sverige/article14951647.ab

http://www.svd.se/sport/lamna-planen-vid-rasism-sverige_7263661.svd

http://www.dn.se/sport/fotbolls-em/nu-ar-kallstrom-given

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Video- Justin Biebers «Believe» imponerer MTV

19. juni kommer Justins tredje album "Believe". Verdens største musikk TV kanal MTV har gått igjennom albumet og merket seg...

Reiseradioen starter 9. juni på NRK P1 KL 0903 med sol i ørene

Vi nordmenn er nesten avhengig av å holde tradisjonene våre i hevd. En av de viktigste i løpet av sommeren er...

Lukk