Å legge hodet på blokka er noe vi bloggere er vant til. Å forutsi hvilke nasjoner som går videre til åttedelsfinaler, når lagene har spilt to av tre kamper, er noe vrient. Allikevel mener vi å ha sett nok til å ta sjansen på et råtips. 

Noen favoritter har innfridd. Både Spania og Frankrike har endelig imponert, England litt heldig Italia holder tett bakover, og Tyskland’s mektige mannskap har endelig begynt å finne hverandre. Belgia fant endelig nettmaskene, men mot svak en svak motstander i Irland. Det er nå det skal avgjøres, guttene sendes hjem, de tøffeste, sterkeste og beste skal sloss om EM-trofeet.

Her er vår enkle og ujålete analyse sett fra fotball-kroken hjemme basert på resultatene av to spilte kamper hver.

Gruppe A:

Frankrike har endelig fått fart på sakene og leder sin gruppe med seks poeng og er videre. Sveits, som vertsnasjonen møter i siste kamp er fornøyd med uavgjort. Da går begge favorittene videre, der Albania og Romania er ute. Skal man gå videre som et lag av de 4 beste tredjeplasserte lag, må man nok ha minst tre poeng.

Gruppe B:

En langt mer åpen gruppe der England leder med fire poeng, men bør slå Slovakia, som har kun ett poeng, i siste kamp for å være sikker på å vinne gruppa. Wales møter Russland, der Wales har tre poeng, Russland kun ett poeng, men Russland får fire poeng med seier. Det kan være nok til å gå videre som beste treer. Vi håper og tror på England og Wales.

Gruppe C:

Tyskland og Polen har begge fire poeng, og begge går videre fra denne gruppa. Ukraina har null poeng etter to kamper, da hjelper det lite om de slår polen i siste kamp. Nord-Irland har et poeng og vil ikke få fler siden de møter Tyskland i siste kamp.

Gruppe D:

Spania leder gruppa med seks poeng og er videre, møter Kroatia i siste kamp, de har fire poeng og går videre med uavgjort. Kan også gå vider med tap, om Tyrkia slår Tsjekkia. Tsjekkia kan gå videre om de slår Tyrkia i siste kamp og får fire poeng, men da må altså Kroatia tape mot Spania. Tyrkia har null poeng i denne gruppen.

Gruppe E:

«Dødensgruppe» fortsatt. Alt kan skje, men Italia er klare. For Sverige ser det ille ut. Dessverre. Vært gøy å se Zlatan og Co videre i turneringen. Sverige har gjort kun ett mål, og møter sterke Belgia i siste kamp. Italia har allerede seks poeng før de møter svake Nord-Irland i siste kamp. Her går Italia og Belgia videre. Skulle derimot Sverige slå Belgia og få fire poeng totalt, ett mer enn Belgia, går de videre som gruppe toer.

Gruppe F:

En merkelig gruppe der alt er åpent og alle kan gå videre. Portugal treffer ikke målet, Ronaldo en skygge av seg selv. Ungarn, som ble Norges bane i kvalifiseringen til EM i Frankrike – leder gruppa, smått overraskende med fire poeng. Island lå lenge an til vinne mot nettopp Ungarn, men det ble med poengdeling igjen, dermed står både Portugal og Island med to poeng hver. Østerrike, som møter Island i siste kamp, har ett poeng og kan gå videre med sier, da som en av beste treer. Portugal møter Ungarn, også den kampen sender vinneren videre. Vi tror på Portugal i den kampen, og at Island fortsetter å plukke poeng med å vinne over Østerrike. Portugal og Island får vårt tips.

Dette utgjør tolv lag som går videre som første og andre lag i hver sin gruppe, i tillegg er det fire lag som går videre som beste treer, seksten lag fordelt på åtte kamper:

  • Lg nr 2 i gruppe A møter lag nr 2 i gruppe C = kan bli Sveits- Polen
  • Vinner gruppe D møter beste treer fra gruppe B/E/F = Spania- mot en lang rekke kandidater, uavklart
  • Vinner gruppe B møter beste treer fra gruppe A/C/D = kan bli England- mot en lang rekke kandidater, uavklart
  • Vinner gruppe F møter nr 2 i gruppe E = kan bli en lang rekke kandidater, uavklart
  • Vinner gruppe C møter beste treer fra gruppe A/B/F = kan bli en lang rekke kandidater, uavklart
  • Vinner gruppe E møter nr 2 i gruppe D = kan bli Italia mot Kroatia
  • Vinner gruppe A møter beste treer fra gruppe C/D/E = Frankrike mot en lang rekke kandidater, uavklart
  • Lag nr 2 i gruppe B møter lag nr 2 i gruppe F = kan bli en lang rekke kandidater, uavklart

Husk at det ikke spilles kamper torsdag 23. juni og fredag 24. juni, da er gruppespill-kampene ferdige og først lørdag 25. juni starter de første åttedelsfinalene. Disse spilles 25 – 27. juni, kvartfinalene 30. juni, 1.juli, 2. juli og 3. juli. Semifinalene 6. og 7. juli, og finale 10. juli.

Visste du at det så langt i EM i er scoret 47 mål og at 33 av disse er kommet i 2. omgang?

Visste du at fem spillere har scoret 2 mål hver? Lukaku (Belgia), Payet (Frankrike), Morata (Spania, Stancu (Romania) og Bale (Wales)

Visste du at Andrés Iniesta, (Spania) kanskje EM’s beste spiller så langt, har spilt 647 kamper for ett og samme lag, gjennom hele sin imponerende karriere, Barcelona?

Vel, du som er så smart å følge Vargas12.com, får vite mye rart. Velger du å følge oss på Facebook, får du daglige oppdateringer hver eneste dag. Vi skriver om det de fleste snakker om i morgen, og det ingen snakker om i dag.

Hvem tror du vinner EM i Frankrike? Vi håper på England, men har blitt mest imponert over Italia i første kamp og Spania i andre kamp. Tyskland tipper vi også kommer veldig langt.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utro partner? Kan være din egen skyld

Utro partner? Kan være din egen skyld. Utroskap skjer i mange pent møblerte hjem. Dessverre med den konsekvens at man...

Æresdrap – ingen overlever å gjøre skam på familien

Æresdrap - ingen overlever å gjøre skam på familien. I Sverige kalles de balkongflickor. Jenter som tvinges av familien til...

Lukk