Stockholm er klar for den viktigste kampen på den flotte stadion, Friends Arena. Men, terroren i Manchester vil sette sitt preg på kampen. Naturlig nok. 

Ifølge Manchester Uniteds direktør Ed Woodward, er det å vinne fotballkamper så lite viktig, det setter livet i perspektiv, og våre tanker går til de berørte, de etterlatte og ofrene etter terroren på Manchester Arena.

Les gjerne: Salman Abedi gikk på konsert for å dø

Representanter fra UEFA har fortalt Aftonbladet.se at det ikke er rett tid å feire fotballfesten akkurat nå. Ett musikkarrangement før kampen er innstilt, i respekt for de berørte etter terrorangrepet i Manchester.

 

José Mourinho avlyste pressekonferansen døgnet før kampen mot Ajax. Årsaken var innlysende, det var andre ting å tenke på for portugiseren og hans spillere. Manchester United valgte å holde ett minutt stillhet ute på gresset før treningen – etter ankomst til den svenske hovedstaden.

UEFA har godkjent at Manchester United stiller med sorte sørgebånd og det vil bli holdt ett minutt stillhet, før finalen i Europa League, sparkes i gang onsdag 24. mai.

Manchester er Englands tredje største by etter London og Birmingham, og har my å tilby til innbyggere og turister som besøker byen gjennom hele året.

Manchester har noen av Europas beste kulturtilbud, med fotball for den blå fansen i City og den røde delen i United, samt en rekke konserter i digre Manchester Arena hvor terroren rammet, rett etter en Ariana Grande-konsert.

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, hadde sin kone Cristina Serra samt begge døtrene Valentina og Maria på arenaen, da bomben gikk av. Alle tre skal være uskadd ifølge spanske medier.

I Stockholm har svensk politi valgt å holde en ekstra sikkerhet rundt gjestene fra Manchester. Det er også allerede avgjort at uansett utfall av kampen mot Ajax, hvor vinneren automatisk er klar for Champions League, reiser José Mourinho og hans menn hjem til Manchester, rett etter finalen.

UEFA, som er arrangør for Europa League-finalen, garanterer for tryggheten, og oppfordrer alle med billetter å komme. Arrangøren vurderte aldri å avlyse finalen, men all feiring skal tones ned i solidaritet og respekt for alle som er rammet.

Kampen mellom Ajax og Manchester United ser du på Eurosport.

 

Kilde: Aftonbladet.se

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Salman Abedi – gikk på konsert for å dø

Salman Abedi – gikk på konsert for å dø. Inne i foajeen mellom Manchester Arena og Victoria Station, utløste Abedi...

Lukk