Manager Ronald Koeman har store ambisjoner kommende sesong. Han har fått mye penger å handle for og har benytt sjansen godt. Grensen på £100 millioner vil nås i sommer.

Lest? Wolves skal til Premier League – kjøper Porto-stjerne! 

Ronald Koeman FC Groningen

Antoon Kuper via Compfight 

 

Så langt – i mellom to sesonger og etter at overgangsvinduet åpnet, leder Everton langt foran de andre topplagene. Everton som er vant til å leve i skyggen av storebror Liverpool, er et av de mest ambisiøse og suksessrike lagene i Premier League. Ikke i antall trofeer og topp-plasseringer, men i å holde seg rett bak de beste, ved å innimellom banke Liverpool eller noen av de andre favorittene. Endelig kan «The Tofees» ta steget opp blant de absolutt beste, det har skjedd større overraskelser i moderne tid i Premier League, enn at Everton tar en plass blant topp fire.

Til tross for en rekke knallgode kjøp før den nye sesongen sparkes i gang, er det flere årsaker til at vi tror det kan bli tøft å komme særlig høyere enn rundt 6. eller 7. plass for Ronald Koeman, som best. De andre lagene kommer til å satse hardt, nye spillere kommer inn og de beste har en større vinnermentalitet, de er mer vant til å vinne mange kamper på rad, og de har en bedre og bredere stall enn Everton, fortsatt.

Hvis den nederlandske kjempen får enda noen overgangsvindu og litt mer tid med sitt Everton, vil de kunne begynne å tukte de største kanonene. Men noen ganger handler det om – ikke om tilfeldigheter kanskje, men, så i hvert fall om stang inn, å være heldig med skader, og å avgjøre jevne kamper til sin egen fordel. Det kan være svært små marginer i topp-fotballen, som oftest vinner det laget som har de beste spillerne og den beste manageren. Foreløpig er Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham og Manchester United strået vasser. Dessverre for Everton-fansen, også Liverpool rangeres foran de blå.

Med fem solide forsterkninger, er Everton et av lagene det kan bli hyggelig å følge litt ekstra med, når sesongen sparkes i gang 12. august. I følge SkySports, skal Koeman og hans styreformann Bill Kenwright og eier, Farad Moshiri, lete etter en spiss i toppklasse, som kan gi Everton 15-20 mål per sesong, over tid. Slike spillere koster flesk og vokser ikke på trær.

Lest? Overgangsvinduet åpner og avgjør Premier League 

Med nye solide spillerkjøp, virker Everton og den iranske nye eieren Moshiri, seriøse i jakten på solide plasseringer. De skal være gode de lagene som kommer til Goodison Park og henter med seg tre poeng hjem, kommende sesong.

Klubber som når £100 millioners grensen, finner du ikke alle steder, og det er grunn til å merke seg at Everton har vært farlig effektive foran kommende sesong. Koeman & Co snuser på en arvtager for stjernespissen Lukaku, som linkes sterkt tilbake til Chelsea, og flere signeringer vil garantert komme. Overgangsvinduet stenger ikke før 31. august.

De spillerne Everton har sikret seg er: Forsvarsspilleren Michael Keane, spissen Henry Onyekuru (lån), spissen Sandro Ramirez, keeperen Jordan Pickford, midtbanespilleren Davy Klassen. Se ikke bort fra at Everton vil signere større navn i løpet av sommeren. Mye avhenger også hvilke spillere som forlater Goodison Park, i forhold til hvem som kommer innVi føler oss sikre på at på en eller annen tavle i korridorene ved kontoret til Koeman, står en målsetning om å komme blant de seks beste, kanskje til og med blant de fire beste lagene. Man må ha hårete mål for å komme langt.

Everton har også fått tilbake Aaron Lennon, som har vært innlagt til behandling for psykiske problemer i lengre tid.

Vi tar med til slutt at Chelsea-legenden John Terry har signert for Aston Villa i Championship.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
En by i Sverige du ikke bør reise på sommerferie …

En by i Sverige du ikke bør reise på sommerferie til, er Malmö, som sliter med store sosiale problemer, byen...

Wolves skal til Premier League – kjøper Porto-stjerne!

Etter det mest dramatiske året i Wolverhampton Wanderers' 125 år lange historie, ser det ut til at klubben får det...

Lukk