Eyvind Hellstrøm- Mesterkokk og pengemaskin, har funnet vinnerformelen. Kokken og TV-tryne, er blant de dyktigste kokkene i verden. Han kan i følge gode norske kokker, jobbe på hvilken som helst restaurant av de aller beste, uten problemer. 

Møter du en kokk i Norge som vet hva han driver med, vil vedkommende etter all sannsynlighet hylle 66-åringen fra Moss, som sitt store forbilde og mentor i faget.

En mann som kan sitt fag fra start til slutt, en mann som har jobbet som kokk i Norge siden 1981, etter et lengre studieopphold i Frankrike og Sveits i sin ungdomstid. I 1982 startet gourmet-kokken Hellstrøm opp legendariske «Bagatelle» som han etablerte og drev fram til 2009.

– I slutten av denne perioden gikk det ikke så bra rent økonomisk, derfor søkte Eyvind Hellstrøm investorer for å komme seg over kneika. Det lyktes han også med, ved å selge størstedelen av virksomheten til finansakrobaten, Christen Sveaas.

Etter dette gikk samarbeidet etterhvert i stå og Hellstrøm gav seg som Chef på en av Norges mest populære restauranter i hovedstaden.

TV3 ble neste arena

– Via en rekke meget populære programserier via TV3, fikk resten av det norske folk bli kjent med personligheten og mat-entusiasten i sitt rette element. I «Hellstrøm rydder opp» reiste mesterkokken rundt om  landet og skjelte ut restaurant-eiere for å ikke satse mer på lokale råvarer og mindre menyer.

Eyvind Hellstrøm- Mesterkokk og pengemaskin.

De fleste fikk et løfte på kort sikt, de fleste gikk dessverre konkurs etterhvert. Det er i en av disse episodene det koker over for «TV-kokken» der skriker til en av deltagerne som ikke vil være med på Hellstrøms endringer, «Jeg er faen ikke kokken din»!

I serien «Hellstrøm rydder opp hjemme» derimot, får vi se en helt annen side av, Eyvind Hellstrøm. En kokk som reiser hjem til ola og Kari Nordmann for å hjelpe de på kjøkkenet med helt elementære gjøremål. Å lage sunn og normal mat.

Her møter kokken mennesker som ikke er i stand til å lage annet enn spagetti og pizza, eller har Nugatti på brødet, til alle måltider. En oppgave TV-kokken mestre på beste vis.

Også i «Masterchef» har Eyvind Hellstrøm stø kurs og en ledende hånd på sine deltagere, som konkurrerer med hverandre for å presentere enkle og krevende retter.

Slaktet av Matkontrollen på TV2

Vi møter en ydmyk, varm og forståelsesfull læremester som kryper under huden på de han ønsker å hjelpe. Fra sinna-kokk til sympatisk tryllekunstner på et øyeblikk. Der han helt åpenbart bryr seg om de han møter. Bra Eyvind. 

I programmet «Matkontrollen» på TV2 derimot, skurrer det i meste laget for folk flest.

Kokken over alle kokker, som ved nesten enhver anledning rakker ned på ferdigmat-industrien som møkka-mat som han selv aldri tar i sin munn. Nå vet vi litt mer om dette. Eyvind Hellstrøm selger blant annet fisk i sitt eget navn, med noe mindre fisk enn samtlige av sine konkurrenter, og han skyller på at det er klippfisk.

Den må du lenger ut på bygda med Hellstrøm.

Det er utvilsomt økonomiske baktanker ved å selge et fiskeprodukt nesten fritt for fisk, da hjelper det lite om det er selveste Eyvind Hellstrøm det er bilde av på pakken. En flink fyr med ekstreme kunnskaper i et meget krevende felt, bør holde seg for god til å kaste seg på hurtigmat-spiralen for å sko seg på nordmenns kulinariske analfabetisme og tidsfeller.

– Vi møtte igjen Eyvind Hellstrøm på besøk hos vakre og dyktig Solveig Kloppen i programmet «En kveld hos Kloppen» nylig, her presterer- muligens regissert; kokken å true med å reise hjem om han «blir tvunget» til å smake på hermetikk-mat. Arrogant og ufyselig, smakløst og pompøst.

Ikke bra. 

Til og med Mattilsynet refser den tidligere «Bagatelle»-eieren for å markedsføre seg feil. På pakkene til Hellstrøms ferdigmat, står det tydelig at inneholde ikke har konserveringsmiddel og tilsetningsstoffer, det er dessverre feil i følge de som tester slik. Mattilsynet. Da får selv Eyvind Hellstrøm forklaringsproblemer.

Kokken fra Moss har mange gode venner og et stort publikum i Norge. De bør du ta bedre vare på Eyvind. Kutt ut det lurendreier makkeriet med ferdigmat. Hold deg til det du kan. Å lage fantastisk mat med de aller beste råvarer og underholdende TV-program.

– Eyvind Hellstrøm hadde også en meget god hjemmeside, som nå er lagt ned, usikkert av hvilken grunn. Det var der vi fant en rekke kvalitets-retter vi trygt vil anbefale, spesielt ble vi svake for den klassiske retten, Spagetti Bolognese.

Den kan du servere til de viktigste gjestene og du får full pott i poeng. Den er knallgod. Anbefales!

Vi er Hellstrøm-fan, men kun av den ekte kokken, Eyvind Hellstrøm.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Poker- den neste e-sporten!

Poker- den neste e-sporten! De teknologiske framskrittene de siste årene har lagt alt til rette for at poker nå kan...

Livets reise kan endre livet for alltid- spar penger neste gang

Livets reise kan endre livet for alltid- spar penger neste gangNordmenn elsker å reise, både korte og lange reiser. Med...

Lukk