Lynraske, flotte og alltid blide Ezinne Okparaebo (25) er i Moskva for å gjøre det jun kan best. Hun løper på bane i VM i Friidrett og er et av få norske medaljehåp. 25 åringen er Norges raskeste kvinne, hun er 164 cm, løper hundre meter på 11.10 sekunder (norsk rekord) og løfter 140 kg i knebøy. DU kan jo gå ut å prøve.

Sammenligner man idretter så er det langt flere kvinner som løper som i friidrett, enn som går på ski f.eks. Ezinne har derfor langt flere gode internasjonale konkurrenter enn det Therese Johaug og de andre ski-jentene eksempelvis har.

– Den lille energibunten med det flotte smilet og de digre musklene har alt som skal til for å løpe raskt. Hun er blant de raskeste i verden, og kan ta medalje på hundre meter i VM om alt klaffer optimalt.  Hun er ikke blant de største favorittene, men en klar outsider som løper raskere for hvert løp etter en tå-skade.


Hun studerer på BI, var bare ni år da foreldrene tok henne med fra Nigeria, allerede i 2009 tok hun like godt sølv i innendørs EM i Italia. Ezinne bor i Oslo, trener i klubben BUL og hun har vunnet NM 7 ganger. Hun trenes av Leif Olav Alnes.

Tidligere denne sesongen så det ikke så bra ut, hun slet med skaden og VM så ut til å ryke for Okparaebo. Hun stod over «Diamond League» i Paris i Juli, fordi å delta i VM er hennes store mål denne sesongen.

– Sprintløperen har trent mye mer styrke til denne sesongen enn i fjor. Skal man kunne løpe raskt på korte avstander så er eksplosivitet et stikkord. Skal man lykkes må man ha ekstreme muskler som kan få kroppen på ca noen og 60 kilo, raskest mulig fram til mål.

Ser man på den norske løperen er det helt tydelig at hun har brukt mange timer og svettet mange liter i trimrommet.

Er det et forbilde, en helt og en utøver du skal følge i VM i friidrett kan det like godt være flotte Ezinne Okparaebo, det smilende lynet.

 

Vargas

 

Foto: Flickr/ aktivioslo

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article17274359.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SEX med en kjendis- hvem er din favoritt?

Fetisjer, fantasier og våte drømmer om mennesker med høy status har vært kjent siden tidenes morgen, eller så lenge det...

Personlige problemer? Søk råd og hjelp i tide!

Mange går og er utbrent for lenge, det kan faktisk ende med langtidssykemelding og vanskeligheter med å komme tilbake i full jobb...

Lukk