Du som har blogget en stund, vet at det ikke er enkelt å få mange lesere til å lese det du skriver. Å få klikk ‘likes’ og anerkjennelse for det man skriver og publiserer – er alle bloggeres omen.

Skal du lykkes bør du ha et bra utseende, være god på å ta bilder og ha nok penger til å bytte garderobe et par ganger i måneden – selv da er du ikke garantert å lykkes. Publiserer du få eller ingen bilder av deg selv, taper du lesere.

Om du velger deg de 10-15 mest leste bloggerne i Norge, er de fleste av disse flotte, vellykkede, rike og delvis berømte for sitt utseende. med noen få unntak er det unge kvinner som topper blogglistene her i landet – og slik har det vært lenge.

Mange bruker Facebook for å nå ut til massene og det kan være riktig vei å gå. Problemet er at den amerikanske giganten er fryktelig glad i penger, og skal du du markedsføre deg selv og din blogg, bør du betale for markedsføring, ikke for likes.

/2017/vargas12-com-levere-2018/

På Facebook kan du nemlig betale for alle typer tjenester, både for ‘likes’ og for trafikk, for at din blogg skal rase oppover listene. Men det er en hake. Du mister nemlig sakte, men sikkert de “vennene” du betaler for, uanvhennig av hvor gode blogginnlegg du skriver, fordi det er digitalisert, hvilke “venner” som følger din blogg, og hvilke ‘likes’ du får på bloggen. Det er ikke reelle mennesker som liker bloggen i dette tilfelle, ergo er det penger rett ut av vinduet.

Svært mange bloggere, som står oppført med tusenvis av følgere på Facebook, har kjøpt og betalt for disse tjenestene – ergo er det ikke reelle følgere, og bloggen er heller ikke så stor og pop som den framstår.

Du kan betale for ekte markedsføring, der alle som har en Facebook-profil uansett hvor i verden, er dine potensielle lesere, men det koster ofte langt mer enn det gagner din nettside. Og skriver du på norsk, er det neppe mange utenfor Norge, eller utenlandske lesere, som velger å følge en norsk blogg.

Facebook, dårlig verktøy for bloggerne? Foto: Wikimedia.org

Å få nok lesere til bloggen handler først og fremst om å være tålmodig, skrive godt, nok og riktig. Du bør poste ett innlegg per dag, i hvert fall fem per uke, for å opprettholde nysgjerrigheten.

Så finnes det andre typer grupper på Facebook – blogg-grupper.

Disse er det reelle bloggere, ekte mennesker faktisk, som har gjort seg flid og brukt tid på å lage sin egen Facebook-gruppe, noen velger å holde denne lukket, bare for medlemmer, andre velger å holde gruppen åpen for alle. Her kan du få masse klikk, men sannsynligheten er stor for at nesten alle som leser, og poster sine blogginnlegg – poster sin artikkel og forlater gruppa. Punktum. Hva får du ut av det?

Lest? Sosiale medier – offline kl. 22:00?

Det som skjer da er veldig lite givende, fordi det skjer nemlig ingenting. Verken for bloggerne eller for de som leser. Noen leser selvsagt innleggene uten å klikke seg videre, men man må som kjent klikke på linken for å få lest innlegget. Hadde samtlige medlemmer klikket på artiklene som ligger i den respektive gruppen – ville det gitt samtlige medlemmer, langt høyere lesertall.

Dessverre er altså Facebook-grupper for bloggere, en dødfødt affære å bruke tid på. Da bør du heller legge inn dine artikler på andre typer nettsider for bloggere – slik at bloggen din blir lest av flest mulig.

Om du er god på bilder, er Instagram viktigere, er du god på Twitter er det også en mulighet, og til og med Snapchat kan brukes, om du bruker det riktig. All den tid du liker å blogge og passer på å poste riktig, bør du fortsette å blogge – det tar nemlig tid å bygge opp en gruppe med faste lesere.

Makter du å bli tatt opp av de største blogg-gruppene/ nettsidene, vil du kunne tjene gode penger, men igjen – da bør du være sexy, ha fin kropp og store pupper, eller i hvert fall ha et budskap å komme med.

Norges største blogger, Sophie Elise, hadde ikke stort mer enn et flott smil og var jævlig svær i kjeften. Men i dag er hun trolig Norges mektigste kvinne innen media.

Du får nemlig få eller ingen ‘likes’ på Facebook ved å være egoistisk, ved å tenke kun på ditt eget innlegg og ingen andres, men slik tenker dessverre også de andre bloggerne. En ‘ond’ sirkel som gjør at svært få bloggere får ‘likes’ fra andre bloggere. Verdt å tenke på, neste gang du er innom en blogg-gruppe.

 

Vargas

Pin It on Pinterest