Få grunner til brudd om ikke kjærligheten er borte. Mange par vurderer å gå hvert til sitt på bakgrunn av bagateller. Man tror ofte at gresset er grønnere på “andre siden” av gjerdet. Mange tror at man vil få det bedre med en ny partner, men innser ikke at det kan være feil og mangler ved seg selv.

Estimated reading time: 4 minutes

Bli værende?

Elsker man sin partner bør man vel bli værende i forholdet? Elsker man ikke sin partner mer, bør man vurdere å gå, men ikke for en hver pris. Kanskje er det mulig å sparke i gang gnisten igjen, det var jo en grunn til at man ble sammen i første omgang. Man bør spørre seg selv, hva falt jeg for – den gangen?

Lest denne? Eksplosjon i brudd og skilsmisser

Få grunner til brudd, gjør at mange går uten å tenke seg godt nok om.

Om du er glad i din partner og ønsker å forbli i forholdet grunnet kjærlighet, i uoverskuelig framtid, og visa versa. Bør god kommunikasjon være en rød tråd dere i mellom. 

Å krangle om små bagateller kan til slutt være dråpen som får forholdet ut i en større konflikt på sikt. En konflikt som kan ende med brudd.

Timeout

Så tidlig som mulig i et forhold kan det være klokt å inngå visse kompromisser som gagner begge. Når temperaturen stiger til et visst nivå hos den ene eller begge, bør man ta en ‘timeout. Sette seg ned og la den ene få snakke ferdig uten avbrytelser, før den andre får fortelle hva som tynger hjertet. 

Da er det åpenbart at det er viktig å lytte, sånn på ordentlig. God kommunikasjon handler nemlig like mye om å lytte og prøve å forstå den andre. Å ta en timeout når det koker i toppen er vanskeligere enn man skulle tro, det er kanskje smart å telle til ti samtidig for å roe seg ned.

Man bør heller sette fokus på de viktigere tingene i et forhold, enn å bruke masse energi på bagateller som kan løses på et øyeblikk.

Få grunner til brudd

Kommunikasjon

Skal man satse på en partner som skal fungere som en livsledsager, den viktigste personen i livet, må man tåle motstand. Det er for enkelt å vurdere et brudd som svaret på alt, bare man ikke blir hørt eller forstått.

Få grunner til brudd, men det er viktig at man lærer seg å kommunisere på ekte. Det betyr at begge parter må lære seg og lytte til den andre.

En solid krangel kan faktisk være bra for forholdet, om kranglene er saklig og begge blir hørt. Man bør ikke krangle, bare for å krangle. Det hjelper neppe for noe som helst. Men å blåse ut, bør det være rom for i alle forhold.

Når en av partene i et forhold ønsker hjelp i hjemmet, med middag, klær, rengjøring, barn eller annet. Så kan måten spørsmålet kommer på, være direkte avgjørende for hvordan reaksjonen blir. Vi mennesker opplever samtaler svært forskjellig, derfor kan et enkelt spørsmål oppfattes som en direkte ordre.

Et eksempel:

“Jeg skulle så gjerne hatt litt hjelp, kan du være så snill å bidra?” Kan oppfattes både vennlig og det er stor sjanse for at vedkommende får hjelp.

“Jeg gjør det meste her i huset, det hadde vært fint om du løftet på den digre ræva di for å hjelpe meg, bare en sjelden gang”? Dette er selvsagt satt på spissen, men et grelt eksempel på hvordan man slett ikke bør snakke til en partner, eller andre personer for den del.

Eierskap

Å være i et forhold er ikke et eierskap til en annen person, det er gjensidig tillit som teller, det er å gi og ta som er løsningen for mennesker som elsker hverandre.

Livet er uransakelig og kan ta uventede veier over natten, man har ingen garanti for morgendagen. Enten i et forhold eller som singel. Derfor bør man aldri ta hverandre for gitt heller.

Ved å være villig til å fire på egne krav, ved å gi den andre muligheten til å leve sitt eget liv, til tross for å være i et ekteskap eller annen type forhold, kan være drivstoff til et langt og godt forhold. Sjalusi er dessverre årsak til mange brudd.

Ved å vise at man er til å stole på 100% over tid, vil sjalusien sakte, men sikkert forsvinne helt, det gjør også forholdet enda sterkere. Et forhold er et samarbeidsprosjekt som sjeldent lykkes om man ikke lar de små bagatellene få være nettopp det.

God kommunikasjon kommer heller ikke av seg selv, man må være villig til å prøve å forstå den andre, sette seg inn i sin partners situasjon ved å lytte, minst like mye som å prate om egne behov. En egoist lever sjeldent godt i et forhold over tid, man vil før eller siden bli avslørt, og da er forholdet i fare.

Den som ønsker å forbli i sitt forhold av de mest åpenbare grunner, kjærlighet, har aller størst sjanse til å lykkes.

Til tross for å jobbe hardt med forholdet hver eneste dag, er det dessverre ingen garanti for å lykkes, men det er den beste forutsetningen.

Vargas

Pin It on Pinterest