Fabio Silva til Wolves! Done deal! Overgangen fra Porto til Wolverhampton Wanderers skal lyde på £35M. som er rundt regnet 400.000 millioner kroner. Om du ikke var klar over det – er det tidligere storlaget i ferd med å bli nettopp det igjen.

Avtalen mellom klubbene Porto, som Wolves-sjef, Nuno Espirito Santo kom fra, før han tok over på Molineux – er klar. Den medisinske testen er gjennomført og 18-åringens personlige betingelser er signert. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Lest? Mourinho henter Wolves-veteran til Tottenham!

Unggutten har spilt en rekke kamper for ungdomsavdelingene til Portugal og blir sett på som et av de største talentene i Europa. Fabio Silva har vært på blokka til Jurgen Klopp i Liverpool i lengre tid. Det faktum at Wolves er full av landsmenn for Silva – kan ha vært en grunn til at unggutten velger Nuno og Wolves.

Ny klubbrekord

Wolverhampton Wanderers har to flotte syvendeplasser, to sesonger på rad i Premier League og kom til semifinale i Europa League. Fosun, de rike eierne ønsker å få klubben opp blant de fire beste innen fem år og som Champions innen ti år.

Fábio Daniel Soares Silva ble 18 år, 19. juli i år og klubbens dyreste spiller – noen gang. Kontrakten skal være på fem år. Og med Silva på laget har Wolves snart flere portugisere enn … Portugal.

Wolves are on the verge of signing young Porto striker Fabio Silva, deemed one of the biggest and most promising prospects in Portuguese football, for a club record fee of 40 million euros.

Tugascout.com

Et kjøp for framtiden

Unggutten er uprøvd på øverste nivå, men hans talent er udiskutabelt. Er han god nok for Porto, kan Nuno og Wolves ha gjort et varp ved dette kjøpet. Fosun er et investeringsselskap, som ikke kaster penger ut av vinduet. De ønsker å se penger komme inn, like ofte som ut, helst oftere. Derfor selges ingen spillere med tap.

Om Fabio Silva skal selges engang i framtiden, blir det til summer vi sannsynligvis ikke kan forstille oss, nå. Fabio Silva til Wolves! Done deal!

Nuno og Wolves kjøpte Adama Traore for £18M. Spanjolen er i dag verdt det dobbelte, kanskje det triple av kjøpesummen.

Kjøpe ungt, utvikle, gjøres gode nok til å spille blant Nunos beste menn og deretter bli et ettertraktet salgsobjekt på sikt. Klubbens ledelse har imponert i måten å forme spillere på. Det være seg ung som etablerte. Se på Matt Doherty som kom for £150.000 for ti år siden og ble solgt til Tottenham for £15M.

Klassespiss

Det snakkes om £60M. for mexicaneren, Rául Jiménez, som ble hentet for £32M. fra Benfica. Men Nuno og Wolves ønsker å beholde spissen som nylig ble kåret til årets spiller for Wolves. Ruben Neves, en annen av klubbens gode portugisere, kom for £15,8M og vil garantert ikke bli solgt for mindre enn £40M.

Wolves have broken their transfer record to bring the highly-rated 18-year-old to Molineux, with the fee surpassing the £30m they paid for Raul Jimenez in 2019.

SkySports.com

Det betyr at forretningene til Fosun og eier, Guo Guangchang, som er blant de 30 rikeste i Kina går godt. Fabio Silva til Wolves! Done deal! Og fansen er i jubelrus for det overraskende kjøpet. Spilleren som presenteres om kort tid, har ikke vært nevnt eller linket til klubben på en stund. Desto mer gledelig er rekordkjøpet.

Men en klassespiss på topp, som makker og kanskje arvtager for knallgode Rául, ser det straks litt bedre ut i den tynne stallen til Nuno. Det er ventet en rekke kjøp der også en forsvarsspiller og en erstatter for solgte Matt Doherty til Tottenham – er ventet.

Champions League

Fabio Silva får så mange superlativer og godord om sitt talent, at om bare halvparten stemmer med virkeligheten. Kan portugiseren fra Gonomar, hjelpe Nuno og Wolves opp og fram til en enda bedre plassering kommende sesong. Vil det ikke gå lenge før vi er Silva for Wolves i Champions League.

Wolves var bare et par tre kamper for mange, unna en finale i Europa League. Sesongen ble rett og slett for lang, med 59 kamper spilt, totalt. Hadde Nuno og hans menn vunnet Europa League, ville de nå vært kvalifisert til Champions League. I stedet blir det en lang sesong med kun serie- og Cup-kamper. Noe som kan passe Wolves godt denne sesongen.

Kanskje kan Wolves overraske positivt igjen?

Premier League starter igjen etter en kort sommerferie. Lørdag 12. september spilles de første kampene i den nye sesongen. Wolves og Fabio Silva spiller ikke før mandag 14. september, da mot Sheffield United. Før Manchester City venter i sesongens første hjemmekamp på vakre Molineux Stadium.

Forsvarsspilleren, Tomás Esteves (18) også han fra Porto, kan være neste spiller inn for Nuno og Wolves.

Vargas

Pin It on Pinterest