Mark Zuckerberg ante garantert ikke hva han satte i gang en februardag i 2004-

Som student ved Harvard University – og lagde » The Facebook » som et internt verktøy for studentene for å holde kontakten med hverandre. Og siden har det bare eskalert Big Time.

I skrivende stund er det mer enn tre millioner registrerte nordmenn på Facebook. Og World Wide Web er det vanskelig å si noe eksakt antall da det kommer mange tusen nye pr døgn. Men det er snakk om mer enn 500 millioner brukere- Mark hva har du gjort?

En ny studie viser at kvinner over 40 år er meget aktive på Facebook, og at denne gruppen ofte har opp mot fire ganger flere venner enn sine barn, på det sosiale nettverket, skriver The Telegraph-

Mødre har stort kontaktnett

Resultatene er basert på en studie hvor 2000 Facebook-brukere er blitt analysert, og resultatene var klare.

Mødre er visstnok kløppere på å bruke sitt vide kontaktnett til å skaffe seg tusenvis av venner på Facebook.

Vennene som sankes inn inkluderer nemlig mødrenes egne venner, vennene til deres barn og foreldrene deres.

Her finner vi de som bruker det sosiale nettverket til å bygge forretningskontakter, de som konstant oppdaterer statusen sin, og de som enkelt og greit bare vil bruke nettverket for å holde kontakt med familie og venner i en travel hverdag.

Her er den rangerte listen, fra størst til minst:

  • «The feel-gooders». Dette er de som elsker følelsen av samhold som de mener at Facebook gir dem, og som mener at nettverket gir en mulighet til å lære om andre menneskers kulturer. Dette er mennesker som liker og nyter det sosiale aspektet ved Facebook, og som bruker nettverket til å se hva sine venner gjør.
  • «The do-gooders». Disse bruker Facebook som et verktøy og ledd i kampanjer og saker. Dette er også den gruppen som minst sannsynlig vil røpe personlige detaljer på sin profil.
  • «The all about me group». Dette er de som bruker nettverket for å fortelle om sine suksesser og seneste kjøp. Disse kvinnene er egoistiske, og bryr seg ikke om de mister en venn eller to på veien. Dette er ifølge forskeren kvinnene som de fleste kvinner hater.
  • «Friends and family». Dette er de medlemmene som kun har en liten vennesirkel bestående av familie og nære venner.
  • «Glorified dating site». Disse kvinnene bruker Facebook til å treffe nye, potensielle partnere.
  • «The business bodies». Her finner man de medlemmene som bruker de sosiale mediene til forretningsspekulasjoner og nye prosjekter.

 

Mark Zuckerberg

Goldman Sachs ( verdens største investerings-bank og meglerhus)  verdsetter hele Facebook til 50 milliarder dollar.

10 prosent mente prisen var riktig og kun 4 prosent mente Facebook er verdt mer enn 50 milliarder dollar.

Goldman Sachs estimerer Facebook til å være verdt mer enn web-giganter som eBay og Yahoo! ( Les mer i egen link)


Nå er Facebook-chat på Windows Live Messenger omsider på plass for hele verden. Det betyr at dersom du er en av de som både bruker Facebook og Messenger, nå er kun fem minutter unna en enklere chattehverdag. Ved å bruke Messenger i stedet for å chatte på Facebooks nettside får du blant annet større meldingsvindu, bedre varsling, mulighet for å lagre samtalen (historikk), og ikke minst får du samlet alt på ett sted.

Facebook blir også oftere og oftere brukt blant bloggere og andre som har profiler på nettet som en hoved link til egen side.  Facebook er blitt selve hovedbasen i alle sosiale nettverk.

Men det har vært problemer også. Både i Norge og på internasjonalt nivå. Sikkerheten har ikke vært så bra som man skulle forventet, og det har vist seg at det har vært enkelt å komme seg inn på andres profiler uten å bli oppdaget. Bare i Norge er det mange som har blitt fra stjålet bilder og informasjon på sine Facebook profiler.

Derfor skal man bruke sunn fornuft når man legger ut ting. Bilder og sensitiv informasjon som ikke skal komme i andres hender har ikke noe på Facebook å gjøre.

Og man skal tenke over bilder av familie, barn og venner man legger ut. Det er ikke sikkert det er ønskelig av alle- selv om det blir gjort i beste mening. Tenk også over hva du skriver-

Facebook er gøy, sosialt og man kan finne igjen venner fra fjern og nær som man ikke har hatt kontakt med på mange år. Facebook kan også være nyttig mht å holde kontakt med venner, og de man er glad i om man er bortreist, på ferie eller jobber utenbys.

Har du ikke en Facebook profil så er det på tide å revurdere akkurat det. En hel verden åpner seg for deg, og det er du selv som bestemmer hva du skal vise andre, og hvem du vil være «venn» med.

Facebook er et moderne vindu mot verden-

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trine Rein mer enn dama til Monsen

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NrT91LTGcJU[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Aj0Z9vIWL30[/youtube] Alle vet hva Monsen står for og at mannen er smått gal. Rett og slett en uteligger som...

Arsenal – Wolves sikker B

The Giant killers Wolverhampton Wanderers kan like godt slå the Gunners som de har slått alle de andre store lagene...

Lukk