Ikke engang José Mourinho, den forrige Manchester United-manageren, har trua på Solskjærs snuoperasjon og opprydding i den digre stallen.

Fra spøk til alvor, alle skadene på sentrale spillere ser ut til å bli nordmannens bane. Fansen ser ut til å ha mistet trua på Solskjær.

Pogba, Shaw, Martial, Dalot, Greenwood, Bailly og unge Daniel James er spillere som normalt skulle ha spilt fra start mot West Ham, men som er ute med korte eller lengre skadeavbrekk.

Lest? Tippekampen 50 år!

I tillegg har Manchester United solgt Lukaku til Inter, og lånt ut Alexis Sanchez til samme lag, uten å erstatte disse. Nå er også lagets viktigste spiss, spilleren som settes opp tidlig på Solskjærs startellever, Marcus Rashford, ute med strekk – sannsynligvis i flere uker.

‘You’re playing for Man United to win. God help me if in our dressing room someone mentioned can we finish fourth as a great achievement, you’d have been lynched.’

Roy Keane

Krisen er til å ta og føle på for Solskjær, noe TV-kameraene setter fokus på ved å filme klubbens mektige styreformann, Ed Woodward og den norske manageren, om hverandre. Alle vet hva som kan skje, når dette er fokuset også etter nok et tap.

At oddsen er lavere og lavere for at Solskjær skal byttes ut med en ny manager er ikke overraskende, fordi fotball på øverste nivå i England handler om resultater, helst på svært kort tid – det klarer ikke kristiansunderen å levere for tiden.

Fansen mister trua på Solskjær!
Sykestua på Old Trafford Foto: (Image: Getty Images)

Å ikke vinne i Premier League er alvorlig nok, all den tid lagets største motstandere Liverpool og Manchester City vinner på bestilling, uke etter uke, i alle typer turneringer. Nå kommer kampene tett som hagl, også for Manchester United.

Fansen mister trua på Solskjær!

Fansen som intervjues etter enda et tap, elsker Ole Gunnar Solskjær for det han har gjort for klubben, men ingen overlever lenge nok på nostalgi, på gamle minner og høy stjernestatus. Det handler om å levere resultater, gjør man ikke det vil legenden Solskjær – bli byttet ut. Så nådeløs er fotballen. Særlig på balløya.

Vi setter fokuset på skadelisten på Old Trafford.

Det er andre lag, med mindre stall enn Manchester United som har svært få skadde spillere. Storklubben, som betegnes som en av de største på kloden, har slitt med skader i lang tid. Forrige sesong hadde Solskjær ti spillere skadet i en periode. I dag er åtte av de beste ute.

Wolves har til sammenligning ingen skader denne sesongen, og kun fire skadde spillere forrige sesong, og lille Wolves har allerede spilt ti kamper denne sesongen, grunnet kvalifiseringen til Europa League.

Det er her Manchester United må finne svar.

Hvorfor blir spillerne så ofte skadet? Kan det gjøres mer for bedre restitusjon, kan det gjøre bedre forberedelser før, under og etter kamp, for ikke å snakke om på trening? Trenes det feil?

Da er det vanskelig å stille et lag som er slagkraftig nok, når de antatt beste ikke er tilgjengelig for å stille til dyst. Det kan være helt avgjørende for om manageren beholder jobben eller ikke, med for mange spillere skadet til enhver tid.

Nå begynner ligacupen, Europa League annenhver torsdag, seriefotball hver onsdag og søndag og i januar starter FA-cupen. Hvordan Solskjær, om han er manager på Old Trafford til jul, som mange tror han ikke er, skal klare å stille lag i alle disse kampene, er noe av det fansen bekymrer seg mest for.

Og det er foran mål det er aller verst for Solskjær og hans menn. Det scores for lite og Manchester United har rett og slett ikke noen markant spiss som kan garantere 15-20 mål gjennom en sesong. Onde tunger mener den eneste målgarantisten i årets lag, er Solskjær selv. Men det begynner å bli en stund siden han var aktiv.

Før kampen mot West Ham, gikk den gamle midtbanekjempen, Roy Keane, ut på SKY Sports og hudflettet Solskjær og Manchester United for å i det hele tatt tørre å si offentlig at det er godkjent å klare en fjerdeplass i Premier League. Under Sir Alex Fergusons regime, ville spillerne ha blitt lynsjet, om de kom med slike uttalelser.

Spiller man for Manchester United, spiller man for å vinne. Da er kun trofeer og bli nummer én som gjelder. Dessverre ser det ut til at forskjellen på de beste i England og Manchester United blir større for hver kamp som spilles.

Manchester City slo Watford 8-0. Liverpool taper sjeldent, særlig i ligaen.

Manchester United er ikke engang et middelmådig lag i årets liga. På seks kamper har Solskjær vunnet to ganger og har allerede 10 poeng å ta igjen på Liverpool som leder. Selvsagt er det ikke bra nok.

Ser man på Solskjærs totale poengfangst som manger for Manchester United, er også det sørgelig lesning. Manchester United har vunnet fire seriekamper siden de slo ut PSG av Champions League 6. mars i år.

I franske medier skrives det om at nettopp PSGs manager, tyske Thomas Tuchel, er på lista til Ed Woodward, om timeglasset for Solkjær renner ut.

For alle som er glad i Solskjær og en norsk manager på den største scene i europeisk toppfotball, vet vi med sikkerhet at mange ønsker å heller beholde nordmannen, som tør å ta store grep for å endre storklubben, Manchester United – framfor å ha beholdt grinete, José Mourinho.

Problemet er altså utålmodige fans i England, grådige eiere som kun ser på aksjekursen og en styreformann om gjør som eierne gir beskjed om.

Da hjelper det lite at Solskjærs ryddeprosjekt tar lengre tid enn mange hadde forutsett, og når fansen snur ryggen til manageren, er det kun snakk om tid for at spillerne gjør det samme.

Da er løpet kjørt.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slutt mellom stjerneparet!

Slutt mellom stjerneparet! Dessverre er det sant. Marthe og Fredrik har gått hvert til sitt. De er ikke lenger kjærester,...

Lukk