Tour de Ski er over og endelig, som første norske kvinne er det den flotte energibunten Therese Johaug som vant. Gratulerer!

  • 1. etappe, 3 km prolog, her ble Therese nr 11
  • 2. etappe, prolog-finale, her ble Therese nr 7
  • 3. etappe, var finale sprint, (Therese utslått)
  • 4. etappe, 10 km fellesstart, her ble Therese nr 3
  • 5. etappe, 15 km jaktstart, her ble Therese nr 2
  • 6 etappe, 5 km klassisk, her vant Therese
  • 7 etappe 9 km jaktstart, her vant Therese.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen ledet med 24 sekunder før siste etappe i monsterbakken. Bakken som er Val di Femmes Alpinbakke, det går nesten rett opp, men det er like bratt for alle. Therese Johaug taklet den bedre enn alle andre.

Astrid ble nr 2 som var en flott prestasjon, Heidi Weng ble like godt nr 3 fra 6. posisjon, godt gjort.

– Det er bare å gratulere Therese for en bragd. Hun hadde ikke sine hardeste konkurrenter i Marit Bjørgen og Kowalczyk med i konkurransen helt til slutt, det er dog en stor bragd.

Hennes eneste bekymring var at mamma Gro ikke kunne være med å ta henne i mot, når hun gikk i mål som første norske vinner av Tour de Ski i Val di Femme. Hun måtte være hjemme å passe gården og fjøset.

Therese Johaug vinner av Tour de Ski 2014 Foto: Jarle Nyttingnes

Therese Johaug seiler allerede opp som den største favoritten til å vinne det hun stiller opp på i OL om noen få uker. 25 åringen fra Dalsbygda er allerede godt i gang med det som ser ut til å bli hennes aller beste sesong noensinne.

– Therese Johaug er blant de aller beste i sporet i en alder av 25 år. Med lite skader, topp motivasjon og treningsiver kan hun være i verdenstoppen i ti år til. Da vil 25 åringen være blant de rikeste kvinnelige idrettsutøver i Norge. Allerede nå tjener vakre Johaug mye penger på sin idrett.

Dalsbygdas stolte representant har levert et selvstendig bud på å få lov til å være offisiell leverandør av hansker, truser og sokker til den norske troppen som skal tapetsere pallen i OL 2014.

Fra før har Johaug en avtale om å levere hansker via et samarbeid ski-esset gjør med Panorama Design og Small Nordic AS. Her er det snakk om fire forskjellig hanske-modeller.

En jente fra bygde-Norge som er oppvokst på en gård og som vet hva hardt arbeide er. En fantastisk representant for unge norske idrettsutøvere som alle jenter og gutter bør ha som sitt forbilde.

I et tidligere intervju skal mamma Gro ha sagt til seg selv, den gang Therese bare var 12 år gammel. «Hvor lenge skal du orke å slite deg ut på denne måten»? Den gang for 13 år siden var ikke unge Johaug spesielt god, så mammas bekymring var berettiget. Den gang da.

Nå er den lille spede 12 åringen som slet i skisporet blitt til en sterk, robust og rask kvinne som går fortest av alle, uansett skiløp.

Mamma Gro burde kanskje ha vært i Italia, i Val di Femme og i monsterbakken for å ta i mot sin datter Therese, fordi 5. januar 2014 vant hun et av sin største mål i karrieren. En helt utrolig prestasjon som vil gå inn i historiebøkene som en skatt til evig tid.

I februar vil Therese bil Olympisk mester, kanskje flere ganger. Da vil garantert mamma Gro være tilstede sammen med tusenvis av elleville og jublende nordmenn.

Tror Du Therese blir olympiskmester i Sotsji i Russland og kan de norske jentene tapetsere pallen igjen?

 

Vargas

 

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær med superkontrakt- unngå nedrykk =20 mill

Ole Gunnar Solskjær klyper seg nok litt i armen over hvilke summer som i følge Daily News er å finne på...

Mammabloggere leverer ut egne barn på bloggen

Datatilsynet går ut og advarer bloggere som har sin blogg om egne barn. Bloggere som "mammabloggerne" skriver selvsagt i beste...

Lukk