Da bør du være på vakt. Og spesielt hvis du ikke kjenner avsender og det er i tillegg snakk om penger som kan bli dine. Da er det garantert noe muffens og alle alarmklokker bør ringe på engang.

Det er ingen som gir bort penger, og har du ingen slektninger du forventer arv fra, så må du ikke bite på kjeltring -agnet. Dette er proffe folk som har dette som sitt levebrød, å lure andre. Ofte er det ulovlige emigranter som oppholder seg i Spania.

De såkalte Nigeria-brevene på e-post er ikke engang hva de var. En økende trend er at de erstattes av tilsynelatende mer seriøse brev med advokat-stempel, sendt som brevpost.

Ifølge Anne Dybo ved Økokrim er denne typen analoge brev et kjent problem for Økokrim.

– Dette kjenner vi til, og mange nordmenn har dessverre gått i fellen, sier hun.

En stor del av disse brevene kommer fra Spania, slik som Haugruds brev. Og det er gjerne ulovlige immigranter fra Afrika som står bak.

– Før var det vanligst å sende disse brevene per e-post. Men siden mange av disse brevene nå stoppes i e-postens spamfilter, er det blitt vanligere å sende disse brevene som brevpost.

Dybo sier at det fort kan koste de som lar seg lure av brevet hundretusener av kroner.

Det er lov å bruke hue. Det er selvsagt fristende å håpe på at man skulle feks arve $10 mill. men det er det svært få som gjør. Og er du i tvil om brev du mottar er fjusk og fanteri så sjekk med en advokat eller ta kontakt med nærmeste politistasjon, før du foretar deg noe som helst. IKKE SEND PENGER ELLER PERSONLIG INFO!

 

Vargas

 

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VOE, Lady Gaga og Bjørn Johan Muri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HNv8Cv1NzXA&feature=related[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rg87kjR6HvI[/youtube] Noen er mer hotte enn andre- noen i Norge noen World Wide Uten sammenlikning for øvrig. Lady...

Amerikanske journalister vet «alt»

                                                                                                                           HVORDAN VET JOURNALISTENE DETTE? Det er jo et tankekors at amerikanske journalister i nyhetsbyrået AP ( Associated Press) vet...

Lukk