Får du penger av foreldrene dine hver gang du spør? Eller får du ukepenger etter hvilken innsats du gjør i hjemmet? Og hvilke oppgaver må du gjøre for å få noen kroner? Har du alltid tomt kontankort eller greier du deg med de 200 kr du får pr mnd?

Jeg mener det er litt for enkelt for tenåringer av 2010 å få penger til absolutt alt de vil. Man skal selvfølgelig ikke ta alle over en kam, men man når man ser norske tenårings gutter og jenters garderobe, barnerom, og brukervaner så skjønner man hvordan det ligger ann. Dessertgenerasjonen høster av foreldrenes gode økonomi og Norges velferdssamfunn.

Det er jo ikke deres skyld at Norge er det desidert beste landet i verden og vokse opp i, og at foreldrene deres stort sett har mer enn nok penger til overs hver måned-

Men kjenner ungdommen til historien vår, og hvordan ståa var i Norge rett etter krigen f.eks? Det er drøy 50 år siden det. Og hadde ungdom på 12 til 18 år det bra da? Sammenliknet med i dag? Jeg vil si ja. De fikk jo endelig fred, og slutt på krigen. Men det var selvfølgelig en helt annen tid, en annnen verden.

De hadde vel aldri hørt om mobil telefon, Ipod, playstation, pc, eller merkeklær av noe slag. De var glad de hadde klær den gangen. Og hadde de en sykkel på deling så var det jo helt fantastisk.  Og eget rom var det jo ikke snakk om. Her delte man både rom og seng med sine søsken, med både to og tre i en seng!

Og skoleveien var ofte både lang og tung. Gratis skolebuss var det jo ingen som hadde hørt om. Og hadde de gått klar spanskrøret fra læreren så var vel det mer flaks enn vett. Nå er det heller ungdommen som truer både lærer og rektor med juling…

Jeg sier ikke at alt var bedre før, men jeg tør påstå at de fleste ungdommer satte langt mer pris på det de fikk, enn det de gjør i dag.Det er jo ikke lett å sette pris på noe når man får noe hele tiden.

Men det er jo ikke ungdommes skyld det heller….

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Foreldre ble spillegal, datteren døde!

Hva faen i helvete foregår i hode på mentalt tilbakestående krek, med varige svekkede sjelsevner som dette?! I Sør Korea...

I kveld vinner Norge!

Norge mot Montenegro på Ullevål bør være klar seier til Norge, og siden Drillo tok vår vårt stolte herrelandslag i...

Lukk