Farmen-Frode den nye riksklysa? For mange kan den breiale nordlendingen bli i meste laget. De har et språk som ikke ligner på dannet østlandsk, men det «e steike godt meint.» Farmen 2013 har flere seere enn noen gang i år.

Frode Fagermo (40) var den som tok ansvaret fra dag én denne sesongen og ble derfor den første «Storbonden».

Førtiåringen fra Mo i Rana er bosatt i Ålesund, det lar seg ikke høre på hans dialekt som fortsatt er «kav Nordlending. Ka farsken, ka skulle vi gjort uten havet? Sku vi ha bært båtan?!» I Nord Norge er det faktisk helt ok å si «Din forbanna hest-kuk.» Det er bare slik det er der nord. Et frimodig og ekte folkeferd.

Farmen-Frode den nye riksklysa?

Årsaken til Frodes oppmerksomhet blant deltagerne er nok hans måte å snakke på. Media og i sosiale medier har ikke folk akkurat trykket hans personlighet å væremåte til sitt bryst, men de fleste på gården har ikke hatt noen nevneverdig problemer med han, med noen små unntak.

Farmen-Frode den nye riksklysa?

Bør det ikke være rom for alle typer mennesker i en reality-serie? Også de som liker å ta i et tak, kalle en spade for en spade og være litt direkte? Jeg synes det bør det og Frode er jo den som faktisk jobber mest av alle deltagerne. Snakker mest og jobber mest.

Hva så, bør han ikke få lov til å være seg selv?

En tøff nordlending som ikke går rundt grøten, men er rett på sak har ingen skade av å være sammen med. Noen kan bli såra og vonbroten for å bli snakket litt hardt til, eller bli kalt kallenavn de neppe har hørt før må de også tåle.

– Frode kommer garantert langt i Farmen 2013, men om han vinner er det ikke så lett å si noe om. Alle deltagerne ser på han som en viktig deltager på fysisk tunge arbeidsoppdrag, men også en farlig konkurrent når det går mot finale.

– Faktisk kan den trauste nordlendingen vinne «heile skiten» om han spiller spillet riktig i fortsettelsen. ahaan bør begynne å ligge litt mer lavt i terrenget og ikke gape for høyt for lenge. Da kan han fort bli uspiselig for de andre.

Snart kommer en av utfordrerne inn på Farmen, det vil garantert skape diskusjon, enda sikrere irritasjon.

Farmen 2013 ser du på TV2 søndag, mandag og tirsdager helt fram til jul.

Tror du Frode kan vinne Farmen?

Foto: Flickr/ TV 2 Kommunikasjonsavdelingen

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva irriterer deg mest blant dine næremeste kolleger?

Du har de som alltid må snakke høyt i telefon, spesielt private samtaler, rape, prumpe eller gjør andre lyder i...

Downtown Abbey endelig tilbake!

"Downtown Abbey" er blant de mest populære TV-seriene i verden, den sendes til 200 land og har et potensielt publikum...

Lukk