Etter at Stine Hartman valgte Simen Haug Henriksen som førstekjempe, har livet vært tøft for Oslo-jenta. Utfrysingen fra de andre deltagerne går innpå henne og ikke engang trøst fra Laila Lockert er nok. 

For TV-seerne ser reaksjonene hos de andre deltagerne; merkelig ut. Hartman er utvilsomt i sin fulle rett, og gjør et taktisk riktig valg, når hun velger en av trioen i den selvutnevnte «Olsenbanden», Marius, Simen og Ali. Som da må konkurrere innbyrdes da det kun er tre gutter igjen på gården.

Siden det er fem kvinner og bare tre menn igjen, er det kanskje endelig klart for en kvinne som vinner av Farmen.

Hvem Er din favoritt? Stem her! 

Guttene som er er igjen på Farmen denne sesongen, har ikke så mange fans blant seerne, fordi de har brukt alle midler for å få ut sine konkurrenter. Da Oddvar Jenssen forsvant, etter å ha tapt i øksekast mot Ali, ble det nærmest opprør-tilstander rundt om i kongeriket. Avisene brukte krigstyper for å formidle det enorme dramaet.

vman-p1083482 Stine Hartman upopulær på Farmen, populær blant seerne Foto: TV2

Selvsagt er også guttene i sin fulle rett til å gjøre det de mener er riktig for å komme lengst mulig. Gjerne samlet alle tre. Men det er bare én vinner, og derfor er det så merkelig, og på grensen til patetisk oppførsel, når de velger å hakke på Stine Hartman, for å gjøre det samme. Med seg på utfrysingen har «Olsenbanden» både Sophie Therese Lindberg og Åsta Hølmo.

Mange trodde at seertallene ville stupe, da storfavoritten, Oddvar forsvant, så har ikke skjedd. Faktisk har interessen økt, med dramatikken, og medias enorme interesse rundt reality-serien. til og med VG, Norges største nettsted, velger å bruke masse spalteplass på TV2s flaggskip. Uvisst av hvilken grunn.

Selvsagt kan det ha med seertallene å gjøre. Bare gullrekka på NRK kan måle seg med TV2s Farmen. Finalen, som går et par uker før julaften, ventes å ha mer enn en million TV-seere, slik det har vært en rekke ganger tidligere. I finalen står det kun tre deltagere tilbake. Men kun én kan altså vinne hytte og bil.

Tøffe og flotte Stine Hartman, velges av mange som en verdig vinner fordi hun har tatt ansvar, gjort det mange trodde. Å dele opp «Olsenbanden». Sjansen er store for at det blir en av de gjenværende guttene, som også blir storbonde. Da ligger Hartman dårlig an. Hun risikerer åpenbart å bli valgt til førstekjempe, nettopp fordi hun har kødda det til for gutta krutt.

Dessverre kan ikke vi som ser på, verken påvirke eller stemme inn- eller ut noen som helst. Vi kan være passive vitner til galskapen. For hvor skal det hele ende, når «halve Norge» går av skaftet, truer folk på livet og skriver nedsettende hatmeldinger i sosiale medier? Fordi noen de ikke kjenner, mener og sier noe – som ikke passer deres egne meninger.

Hvem tror du når finalen, og hvem fortjener å nå en finale med innsatsen de har levert så langt på Farmen?

Farmen ser du søndager, mandager og onsdager på TV. Der Gaute Grøtta Grav er glimrende programleder. Kampen om tilværelsen tilspisser seg, og nå begynner det å bli viktig å ikke bli første- eller andrekjempe, nettopp for å nå finalen.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Handler du julegavene på nettet? Her er det du må vite!

Handler du julegavene på nettet? Her er det du må vite! Stadig flere benytter seg av mulighetene til å sitte...

Besøke Gøteborg? Sjekk risikoen!

Besøke Gøteborg? Sjekk risikoen! Ingen flere større byer enn Gøteborg og Malmø har mer kriminalitet og drap i Skandinavia. De...

Lukk