Favorittfall i Premier League? Manchester City taper for Wolves, Chelsea vinner sjeldent, til og med Liverpool er under pari. Og med en hel haug med stjerner ute for Arsenal – kan det endelig bli Tottenham sin tur til å vinne Premier League. Eller? Nope! Sorry, Spurs-fans. Det blir nok Pep og Haaland – igjen.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Ange

Sjeldent har vi sett en jevnere sesong i svært populære Premier League. Rett før det travle juleprogrammet, er det Tottenham og manager Ange Postecoglou (57), en fyr mange ikke hadde hørt om før sesong start – som overrasker mest.

Men det er Pep Guardiola og City som leder, og det er faktisk spilt kun 11 kamper av totalt 38.

Ange har gjort sine saker bedre enn noen kunne forvente. Han har Englands vakreste stadion, Tottenham Hotspurs Stadium. Men bare “restene” etter at Harry Kane endelig fikk viljen sin å reiste til Tyskland og Bayern München.

Australieneren som bare noen få i Skottland hadde hørt om, etter suksessen i Celtic, har tatt Premier League med storm med glitrende spill og masse mål. Men det er stor forskjell på å vinne noen kamper i starten av sesongen, og vinne etter 38 kamper. Selvsagt har det vært hyggelig om Ange Postecoglou gjorde våre ord til skamme, men det skjer nok ikke denne sesongen heller.

Dog er det et viktig poeng som taler til Anges fordel. Alle de andre konkurrentene spiller i krevende europacuper. Det gjør ikke Tottenham, grunnet den svake 8. plassen forrige sesong. Tottenham sitt kampprogram er enklere enn på veldig lenge – vi ser visse likhetstrekk med den sesongen som Leicester vant. Så er det nevnt.

Favorittfall i Premier League? Vi ser ikke andre utfordre til ligagullet enn Manchester City som vant sist. I tillegg vant de som kjent både FA-Cupen og Champions League, den så kalte “The Treble” – forrige sesong.

Favorittfall i Premier League?

Bildet er tatt av Kenky fra Pixabay

City

Det vi har notert oss så langt er følgende. At City savner servitøren Kevin de Bruyne, som gjorde 4 mål, alene mot Wolves i mai i fjor. Mot ulvene denne sesongen, ble faktisk gode City løpt i senk av Neto og de andre unge Wolves-spillerne.

Til og med Erling Haaland ble anonymisert av gode gamle Craig Dawson når Wolves slo City nylig. En duell nordmannen hadde vunnet i ni av ti forsøk tidligere. Begynner det tøffe kampprogrammet å tære på kjempekreftene til bryningen? Mye tyder dessverre på det.

Pep Guardiola ønsker å hvile sin stjernespiss så ofte og så mye som mulig. Vi tviler på at vi får se Haaland spille én hel kamp denne sesongen. Enten det er i Champions League eller Premier League. I hvert fall ikke før City ha mål i slutten av en kamp. Noe de gjør svært sjeldent.

Vi ser Manchester City som den største favoritten – igjen. Til og med uten Kevin de Bruyne. City har den bredeste troppen, de beste spillerne og den beste manageren – det kan bli flere trofeer av slikt.

United

Erik ten Hag kan være ferdig i Manchester United i god tid før jul. Den falmende storklubben er på vei ut av Champions League. Og etter 11 kamper i ligaen ligger United på 8. plass med minus i målforskjellen. Ikke har de en god nok målvakt, ikke har de en god nok spiss, ja, til og med midtbanen holder ikke mål.

Manchester United som klubb har gjort én gedigen feil. De har latt nederlenderen få lov til å hente en hel haug med middelmådige spillere som har svekket laget, sakte, men sikkert. Stadig flere fans, journalister og eksperter roper på Solskjær. Nordmannen burde ha fått mer tid.

Når fire av seks store signeringer er navn Ten Hag selv kjenner, sier det ikke stort om de som faktisk er betalt for å finne spillere.

Det er et dårlig tegn når treneren har så stor makt.

NRK.no

Manchester United har under Erik ten Hag kjøpt spillere som har falt gjennom, én etter én. Særlig målvakten André Onana (27) har vært skrekkelig svak. Hvorfor ble denne middelmådige spilleren hentet til United? Jo, fordi manageren ten Hag hadde målvakten gjennom fem sesonger i Ajax.

Å bruke 4 milliarder kroner og få så lite igjen for det – bør selvsagt få konsekvenser.

Klopp

Etter 11 kamper ligger Liverpool på en helt grei tredjeplass med 24 poeng. Kun tre poeng etter City og to poeng bak Tottenham. Stallen er fortsatt solid, men savnet av en Sadio Mané i målform er fortsatt sterkt, enda det begynner å bli en stund siden han reiste til Tyskland.

At lengden Mo Salah (31) ikke lenger gjør mål på bestilling, er nok en utfordring Jürgen Klopp gjerne skulle ha vært foruten. Ja da, 8 mål på 11 kamper er bra, det. Men Salah har vært en skygge av seg selv i mange kamper denne sesongen. Farten er heller ikke som den var.

Når Diogo Jota heller ikke scorer som før, vil ikke Liverpool være en tittelutfordrer når vi setter strek i Mai.

Så langt har det blitt for mange uavgjorte for Klopp og co, som jo er to poeng tapt. Under monster-sesongen for få år siden, tok både City og Liverpool nær hundre poeng hver seg. Vi tviler på at vi vil se slike tall igjen i Premier League på veldig lenge.

Favoritfall i Premier League? Nja, ikke mer enn at det vil være den største favoritten som vinner.

Arteta

Arsenal snublet på målstreken forrige sesong med fantastisk innsats og gode resultater hele veien.

Så langt denne sesongen har ikke Mikel Arteta fått den samme flyten som den forrige. Årsaken kan være slitasje på de viktigste spillerne. Arsenal er med i Champions League og ser ut til å gå videre fra gruppespillet. Det kan fort bety tett opp mot 60 kamper spilt gjennom sesongen.

Til å være med helt i toppen til slutt i Premier League, skal man også ha krefter og overskudd i 38 kamper. Det tror vi ikke Arsenal har, dessverre. Så langt har det blitt for mange poengtap med tre uavgjorte og ett tap.

Arsenal og Arteta ligger likt med poeng med Liverpool på fjerdeplass etter 11 kamper. Mye tyder på at også Martin Ødegaard er mer skadet enn først antatt. Og at det er mer problemer enn den hofteskaden som er den offisielle grunnen til nordmannens fravær.

Slik vi ser det, er det mange som sloss om ligagullet, men det er Manchester City som vil stikke fra når sesongen skrider fra. Tapet for Wolves må sees på som en engangs-feil Pep ikke vil akspetere skjer igjen.

Favorittfall i Premier League? Ikke om Manchester City vinner som forventet. Vi vet det er tidlig, men konturene av hvordan dette vil ende er tydelige.

Vargas

Pin It on Pinterest