Ferie er fest og fritid, men slett ikke alltid uten farer. Hvert år må tusenvis av nordmenn ha hjelp i utlandet for skader eller sykdom de pådrar seg, og mange blir frastjålet kort og kontanter.

Da er sperring av kortet viktig. Men i panikken som da lett kan oppstå, er det lett å bli usikker på hvem du bør kontakte.

Det er viktig å gjøre gode forberedelser enten man skal reise alene eller gele familien, reise langt og være borte lenge eller bare en kort tur. Det er viktig å tenke over hva man har med, og hva man kan få bruk for. Medisiner, saks, sysaker, pass, nok klær, nok penger, mobiltelefon + masse mer som det er lurt å ha med. Men det er også viktig å tenke på hvordan hjemmet skal se ut når du drar. Det kan være smart å la venner eller naboer kan hjelpe deg å ta inn post, vanne blomster m.m. Naboen kan også ha nøkkel til boligen og se etter at alt er ok om du skal være lenge borte. La et utelys stå på.  Det er lette å ta seg inn i en mørklagt bolig enn en som er belyst…

Bankkort
Bruk to kort: Ta alltid med minst to kort fra ulike kortselskaper. Helst både debetkort og kredittkort. Oppbevar kortene adskilt, nær kroppen eller i låst safe.

Bank- og reiseforsikringskrav til tilsyn er strenge. Sperr kortene så raskt som mulig ved tyveri. Da unngår du ansvar for senere misbruk.

Sperring av kort: Innenlands: 08989. Fra utlandet:
+ 47 22 21 40 55
+47 815 00 500.
Gjelder visakort (Teller).

Husk: Skriv ned kortnumrene dine.

Valuta: Notér valutakursen før du drar.

Og pass på at du har reiseforsikirng og at mange banker oppererer med reiseforsikring hvis du betaler hele reisen med VISA kort- sjekk med din bank.

God Tur!

http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10009977

kilde VG nett/ dine penger

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexleketøy fram i lyset

-Endelig er det blitt liberalt og "godkjent" med sex leketøy, og det er blitt like vanlig med "parties" som har tester, salg og...

sex, løgn og videotape

er en glimrende film. Men så lenge solen skinner og det er 20 grader eller mer så er det ingen...

Lukk