Du trodde kanskje at de nye reglene om åpent vinmonopol på aftener var trått i kraft. Da vil du bli rimelig lang i maska når du står og røsker i dørene på lørdag – med handleliste i hånda. Uten å få kjøpe en dråpe. 

Du som er så smart å leser denne bloggen kan i ro og mak sette av det kommende døgnet og få flaskene trygt i hus. Tenk så pinlig å måtte servere mineralvann når du endelig har fått svigermor på besøk, pinseaften eller på 17. mai. Flaut, ikke sant?

Man skal ikke kimse av riktig drikke til god mat. Om du velger med masse bobler til festen, rødvin til kjøttet eller en liten knert i vært ben før du skal ut å gå i 17. mai-tog på den store dagen. Du med treben fra kneet og opp bør selvsagt velge tresprit.

IMG_0729

Ilkka Jukarainen via Compfight

20070416297.jpg

Erik Mörner via Compfight 

Fredag før pinseaften kl 18:00 er absolutt siste frist.

Da er vinmonopolet, det eneste utsalget som selger sterkøl over 4,7%, vin, hetvin og sprit – stengt, helt til onsdag 18. mai. Da kan du endelig få velte innpå med favoritt-flaskene dine igjen.

Velger du kun øl til den store dagen eller pinsehelgen, selges dette til kl 15:00 pinseaften, ikke et minutt lengre. Det er det verdt å merke seg. Mange butikker har åpningstider til langt på kveld. Ølsalget derimot, har begrenset salgstid i kongeriket.

I framtiden, det vil si allerede fra neste år, vil du slippe dette irriterende problemet. For fra 1. august 2016, trer nye lover og regler i kraft. Disse gir vinmonopolet lov til å holde utsalget åpent på påske- og pinseaften, med unntak av julaften som fortsatt holdes steng.

Bor du nær svenskegrensen har du et problem mindre. Systembolaget holder åpent pinseaften, og er åpenbart salgsvillige når vi pynter oss til årets viktigste party. Er du smart, styrer du unna alkoholen og nyter heller en alkoholfri eplemost.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United – det holder nå, Louis!

Manchester United - det holder nå, Louis! Louis van Gaal er manager for Manchester United i én eneste kamp til...

Kjøper du sex?

Kjøper du sex? Du vet sikkert at det er ulovlig? Du kan risikere bot og fengsel om du blir tatt...

Lukk