Strømsgodset tar seriegullet med seier borte mot Tromsø. Mange spør seg om nivået på Tippeligaen når et lag som Godset med Ronny Deila som sjef kan ta gull. De som gjør det kan jo bare gå å ta seg ei bolle. Strømsgodset har spilt den beste fotballen og fortjener å vinne serien. 

For bare få år siden var Godset et middels godt 1. divisjonslag. Nå er de Norges beste fotball-lag med langt mindre ressurser enn de store kanonene som Rosenborg, Vålerenga, Brann og Molde.

I 2005 kom lokale investorer med Atle Kittelsen i spissen på banen og ville få det gamle storlaget tilbake der det hørte hjemme, i Tippeligaen. På det tidspunktet av Strømsgodset så godt som konkurs. Det var ingen midler å drive en fotballklubb med.

På samme tidspunkt kom Jostein Flo inn som sportssjef, Ronny Deila og Øyvind Leonhardsen som spillere. Suksessen lot ikke vente på seg. Dag Eilev Fagermo var trener på den tiden, godset vant like godt Adeccoligaen og rykket opp til Tippeligaen.

I Januar 2008 ville Fagermo heller trene Odd, Ronny Deila tok over som trener for Strømsgodset og siden har det gått bare en vei. Oppover.

 

RBK har et budsjett på 195 millioner kroner inneværende sesong, Strømsgodset har 64 millioner. Brann har et budsjett på 110 millioner, Vålerenga på 107 millioner og ser ut til å havne under midtstreken på tabellen. Molde har nesten 100 millioner på bok, kom sterkt på slutten, men fikk sesongen ødelagt av en grusom start med tap i de fire første kampene, og tap hele 1-5 for Haugesund i 16. mai-kampen.

– Nå er et budsjett bare tall og penger, men forteller en hel del om hvilke målsetninger klubbene setter seg før sesongen. Rosenborg kan fortsatt vinne cupen, men det er liten tvil- seriegullet var det overordna målet for Per Joar Hansen og hans gutter på Lerkendal denne sesongen. Da blir sølv nederlag.

Ola Kama har vært en hit i årets Tippeliga, Deila bør allerede nå forsøke å kjøpe stjernespissen fri fra sin kontrakt med SV Ried.

– På Marienlyst Stadion har det vært ca 6500 tilskuere i snitt pr kamp denne sesongen. I siste kamp møter Godset Haugesund. Da vil det komme 7544 tilskuere som er absolutt maks kapasitet på den gamle stadion, i Drammen sentrum derimot, vil det være titusenvis elleville drammensere som skal hylle sine helter.

Dette er utvilsomt Strømsgodsets sesong, og det så fortjent så fortjent. Det er bare å gratulere Deila og hans menn med en fantastisk sesong!

 

Foto:/ Flickr/  visitnorway.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liten sexlyst?

Ved å bruke tid på hverandre om man er i et forhold eller på seg selv om man er singel....

Bloggere blogger for å vise ansikt

En blogg er et sosialt medium som vises via Internett, en moderne dagbok. Mange unge norske jenter, og noen få...

Lukk