Fet? Hold deg borte fra stranda i sommer! Dessverre er dette setninger en rekke unge jenter og gutter kan lese i sosiale medier daglig. Facebook, Twitter, Intagram og via andre kanaler, kan alle nå alle – i løpet av sekunder. Da kan det være tøft å skille seg ut.

Om du er i tvil. Vi har skrevet overskriften for å provosere fram en viktig debatt, nå rett før sommerferien, der mange unge skal kle av seg på stranda. Alt for mange lar være fordi de er redde for å bli mobbet, om de veier en kilo eller to for mye.

Har du en venn eller en venninne, som sliter med vektproblemer, eller som ikke tør å kle av seg på stranda, fordi terging, mobbing eller sjikane kan bli en av konsekvensene. Ta grep med det samme. Blir din venn som skiller seg ut i mengden, mobbet av andre i vennegjengen, bor du være den tøffe som sier i fra.

Dette er IKKE greit.

Nettportalen Pinterest går nå i Tumblrs fotspor og forbyr blogger, bilder og innlegg som hyller sylslanke kropper. En av Norges største bloggportaler, Blogg.no, gjør ikke dette. Livsfarlig, mener lege, Louis Torbjørn Voisin.

Fet? Hold deg borte fra stranda i sommer!

Det er dessverre en økende trend å legge ut bilder av seg selv på sin slanke-blogg der vekten er redusert siden sist. Noen er så tynne at de ser syke ut, og det alene er alarmerende fordi mange unge jenter og gutter tror det er slik man skal se ut, fordi mange ser opp til de bloggerne med mange lesere.

“Thinspiration” er en farlig trend for alle unge som ser på seg selv som overvektig, enda de har en helt normal vekt. Mange unge er livredde for å få noen ekstra gram på kroppen, da dette kan føre til at man blir ekskludert fra venne-gjengen eller i verste fall mobbet.

“Thinspiration” kan sammenlignes med en casino-reklame for spilleavhengige.

Blogg.no bør selvsagt ta til fornuften og utestenge samtlige bloggere som viser seg å være en  direkte fare og en trussel mot sunn fornuft mht kosthold, vekt, utseendet og som viser hvor farlig det kan være å bli for tynn.

Faren er at kroppen slutter å ta opp næring fordi den ikke er vant til vanlig mat. Det kan ende med alvorlige spiseforstyrrelser.

– Tumblr og Pinterest er to av verdens mest populære plattformer for mikroblogging. Disse sidene er meget populære for mange som interesserer seg for klær og mote. Problemet er bare at det dukker stadig oftere opp innlegg som “Thinspiration” som hyller svært tynne jenter. På disse sidene kan man som på alle andre blogger skrive hva man vil.

Det er dessverre en økende trend å legge ut bilder av seg selv på sin slanke-blogg der vekten er redusert siden sist. Noen er så tynne at de ser syke ut, og det alene er alarmerende fordi mange unge jenter og gutter tror det er slik man skal se ut, fordi mange ser opp til de bloggerne med mange lesere.

Du er faktisk helt ok, akkurat som du er, du må bare begynne å elske deg selv – slik du ser ut akkurat nå. Hva andre mener om deg og din kropp, betyr ingen verdens ting, så lenge du er fornøyd med deg selv.

Nyt sommeren på stranda, uansett om du har en kilo eller ti for mye. Får du et blikk eller en kommentar, bør du konfrontere vedkommende om å passe sine egne saker.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
«Jævla homo» en hyllest eller trakassering?

"Jævla homo" en hyllest eller trakassering? Kvinner og menn over store deler av verden lever fortsatt i frykt for å...

Euro 2016 – Eventyret Island, stopper det mot England?

Er du nordmann har du kanskje besøkt Reykjavik, byen ute i havet på vulkan-øya Island. Drukket dyrt øl og badet...

Lukk