Fete hvite menn som pusher femti! Du kjenner dem igjen så snart du ser de. I sin nye Tesla, i baren på de beste hotellene på jakt etter mus eller gapskrattende rundt de største bordene på de fineste restaurantene.

Aldrende norske menn er overvektige, sure, late, blakke, kåte og livredde. De vet de er i ferd med å miste det meste. Ikke alle, men mange. Håret, potensen, selvtilliten, jobben og verst av alt, håpet.

Fete menn

Ingenting er som det engang var. Spesielt ikke for fete, hvite menn som pusher femti. Den gang da norske menn i sin beste alder var både respektert og godt likt. Pene var de også, i hvert fall noen. På 50-tallet f.eks. Da pyntet man seg om man skulle besøke læreren, legen eller i banken for å heve- eller sette inn penger.

Den gang den norske mannen var selve bærebjelken i det norske samfunnet og Einar Gerhardsen styrte butikken på strak arm. Nå, seksti år senere er den norske mannen forandret til en drukkenbolt, et nervevrak, en dust som ikke tør å si sine egne meninger enn for sitt eget selvbilde, og knapp nok det.

Tidene har forandret seg. For de aller fleste norske menn er det todelt. At kona tenner på gutter rundt tjuefem og at dattera dater en av våre nye landsmenn. En muslim kanskje. Han sovner ofte med bekymrede tanker. Tanker om hvor livets kurs inn i en ny tidsepoke, også for nordmenn. Han er uansett mest bekymret for seg selv. Med rette.

Karpe

Mullah, Mullah, Mullah, Mullah, synger Norges mest undervurderte duo, Karpe Diem i låta “Hvite Menn Som Pusher 50.” Fete norske, hvite menn som pusher et halvt århundre har det bedre enn på lenge, men de er bekymret. Chirag og Magdi treffer spot on og vet det.

Hva vet vel norske menn om Mullah, om flyktinger, om terror, om Syria og om det å komme til et fremmed land alene uten penger? Ikke en dritt.

De fleste norske menn, fete og late som de er – er over halvveis i livet, der de bruker tiden sin i kommentarfeltet; på de få nettavisene som tør å holde et åpent og tilgjengelig – for å spre ut sitt hat mot alt de ikke forstår. Og det er som sagt en hel del. De fleste norske menn er født med ei diger gullskje i kjeften og har det bedre enn de aller fleste andre på kloden, på samme alder. Snart femti.

Dildo og analkuler

Så var det den norske kvinnens forhold til den fete, late, hvite aldrende mannen. Er det rart hun shopper på nettet?

Dildoer, analkuler, vibratorer og annet snadder dundrer ned i stadig flere postkasser. Hvorfor? Jo fordi mannen ikke gidder. Han orker ikke, eller kan ikke få den opp, ikke engang om han har lyst.

Dessuten har han det travelt, med å klage. I et eller annet kommentarfelt, i en eller annen nettavis, om et eller annet som irriterer ham noe jævlig. Sannsynligvis om terror, innvandring eller en blogger som tjener mer penger enn han noen gang vil gjøre.

Falmer

Den fete, hvite norske mann, som pusher femti er en dott. En klovn i for store sko uten framtid, der kvinnen har tatt hans rolle.

Kanskje det aller verste, er at minnet om den norske mannen falmer sakte, men sikkert, mens han ikke har har skjønt det selv. Han sitter med den ene hånda i trusa, og i den andre en iPhone6, som betyr mer enn de aller fleste andre. Hans beste venn.

Fete, hvite, norske menn som pusher femti har ingen framtid før de selv innser at de må ta grep. For seg selv, for sine sønner og for kommende generasjoners anseelse. Ta grep før det er for sent. Ikke alle, men dessverre så alt for mange.

Vargas

Pin It on Pinterest