Det er skremmende å se et lag så blottet for selvtillit og helt uten iver til å ønske å spille god fotball. Det verste er at laget ikke evner å skape sjanser, ikke engang på hjemmebane mot antatt dårligere lag. 

Late spillere.

Den siste hjemmekampen, møt Hønefoss tok det 40 minutter før første skudd på mål. Ønsker spillerne heller å spille i Adeccoligaen, eller har de satt store summer på B i nevnte kamp?

Man må neste stille spørsmålet. OM ikke FFK-spillerne selv er flau over den forestillingen bør de finne på noe annet å drive med.

– Tidligere trener Tom Freddy Aune så konturene av hva som ville skje denne sesongen og trakk seg med umiddelbar virkning. Det har ikke gått nevneverdig bedre under Trond Amundsens ledelse.

Fredrikstad by trenger FFK.

Byen Fredrikstad har gjort mye for å hjelpe en klubb i nød, og har gitt grønt lys for å gi nye midler til FFK. Ordfører Jon- Ivar Nygård vil gi klubben 25000 kroner via Formannskapet i byen.

– Terje Formoe er initiativtager til gruppen «Motgangssupporternes spiller». Formoe oppfordrer næringsliv, fans, små og større bedrifter til å delta med den sum som måtte passe. Selv gav han 25.000 kroner via sin støttegruppe.

– Et fantastisk tiltak, som dessverre blir som å pisse i buksa for å holde varmen, det holder ikke i lengden. Det må betydelig økonomiske tiltak og investeringer på plass for å få klubben ut av gjørma. Man kan ikke forlange at næringslivet og kommunen alene skal redde klubben gang etter gang.

– FFK er en klubb som betyr utrolig mye for så mange, også folk utenfor Østfold er opptatt av at Aristokratene skal overleve. Fredrikstad Fotballklubb er en av de viktigste og største klubbene i Norge, med de beste supporterne. Det bør klubben begynne å forstå ved å ta betydelige tak nå.

Reddes av Fredrikstad Spillerinvest

– Man kan aldri drive en klubb over lang tid uten å tjene mer penger enn man bruker. Ei heller FFK. Derfor kan det kanskje være sunt at klubben blir degradert for å starte på nytt.

Men det vil gi store ringvirkninger på kort sikt. Da må klubben starte helt på nytt og flytte ut av FFK stadion.

Kanskje i 4. divisjon, med å leie Østsiden Stadion, og spille sine kamper der?

Det er det de færreste som er glad i klubben som ønsker.

– Fredrikstad Spillerinvest (FSI) med Terje Høili i spissen er på glid til å hente flere spillere. Nenad Sreckovic og Haitam Aleesami har vært på prøvespill denne uken, og begge skal ha imponert  FFK-sportssjef Joacim Jonsson ifølge Fredrikstad Blad.

Henning Forsberg og Terie Høili Foto: http://www.ffksupporter.no

To offensive spillere til, som begge spiller i Europa skal være i loopen hos Spillerinvest. De hentet tidligere i år Ole Jørgen Halvorsen (24) fra Sogndal, som skrev en 4 års kontrakt med rød-buksene.

– For en hver klubb er det gull verdt å ha et eget investeringsselskap som henter spillere til klubben. Problemet er at det aldri vil gagne klubben på lang sikt å ikke kunne få hele eller det meste av gevinsten ved et salg av gode spillere, som igjen kan gi penger i en slunken klubbkasse.

– Som situasjonen er på Fredrikstad Stadion i dag så er det ingen tvil om at FSI er redningen for FFK. De hadde ikke kunnet stille med nok spillere til de neste kampene hvis ikke det var for Høili og Co. Så prekær er faktisk situasjonen. Hvordan det blir ved et eventuelt nedrykk kan man bare tenke seg.

Riktige folk på riktig plass. 

– Dessverre så er det dårlig intern styring både administrativt, økonomisk og sportslig over lang tid som gjør at situasjonen er som den er i dag. Sviktende billettsalg, for høye lønninger og høye utgifter til Værste AS, som eier nye Fredrikstad Stadion gjør at NFF følger Fredrikstad Fotballklubb med argusøyne.

FFK kan risikere poeng-trekk om ikke den økonomiske styringen blir bedret. Foreløpig holder klubben hodet så vidt over vannet.

Nedrykk uten betydelig forsterkninger.

– Et salg av klubbjuvel Tarik Elyounoussi (24) vil gi penger i kassen, men med den beste spilleren borte vil hovedoppgaven med å beholde plassen i Tippeligaen bli enda vanskeligere uten forsterkninger.

– Det er fortsatt nok kamper igjen til å snu den dårlige trenden, men da må spillerne ville vinne kamper selv. Og det må handles inn forsterkninger i dag. Klubben sliter voldsomt med den spillergruppen de besitter.

– Skader, karantener og en spillerstall med flere juniorer som stallfyll er det et lag som er svært sårbart. Spillere må handles inn nå før toget som allerede står på perrongen går. Og det går rett til Adeccoligaen.

– Første oppgave for trener Amundsen må være å få spillerne han har tilgjengelig til å prøve å spille fotball. Brette opp armene og blø litt for drakta. Man må kunne forlange at spillerne jobber for hverandre og laget til tross for manglende konkurranse om plassene.

FFKs supportere fortjener bedre innsats av samtlige spillere enn det som er vist i de siste kampene.

Ingenting er verre for folk i Fredrikstad som er engasjert i og glad i FFK, om nedrykk blir en realitet. Spesielt om et av lagene som rykker opp fra Adeccoligaen er Sarpsborg 08.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva får en kjeltring til å bli en kjeltring?

Hva er forresten definisjonen på en kjeltring? Jo det er en som strekker seg langt for å få tak i...

Norway´s message to the world after the attacks one year ago

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z9fbClGAn-w&feature=share[/youtube] We shall never forget. Ever! Vargas

Lukk