Fredrikstads tidligere flaggskip, i det siste kun en parentes i norsk fotball FFK, blir reddet av at FFK sport ASA får ettergitt sin gjeld på ca 18 millioner kroner hos Værste AS. 

Fredrikstad Spillerinvest, Henning Forsberg og Stene Stål Gjenvinning AS som er de øvrige storaksjonærene ettergir også en gjeld på nær 3 millioner kroner.

En skisse til løsning er ennå ikke signert men godkjent av de involverte parter, en nødvendighet for å gi likviditet til FFKs samarbeidspartnere, kunder, leverandører og sponsorer.

 

– En gledens dag for alle som er glad i den tradisjonsrike klubben i rødt og hvitt, selveste aristokraten i norsk fotball. Mange spør seg naturlig nok, hvor lenge varer dette før det igjen er snakk om økonomiske problemer. En setning som har vært synonymt med FFK de senere år.

Fredrikstad kommune har også vært med i rednings-prosessen.

Om kommunen skal få komme inn med en hjelpende hånd, så gjelder det kun en overtakelse av vakre Fredrikstad Stadion. Men det er viktig nok for en klubb som mangler inntekt på alle plan.

Værste AS har stått som eier av stadion, og stadionnavnet, om Fredrikstad kommune nå tar over drift av stadion, så er det penger spart for Fredrikstad som slipper å drifte det flotte anlegget. Det vil komme kunstgress, og langt større aktivitet som igjen kan generere inntekter til klubben om kommunen er villig til å gå med på en slik avtale.

Det gjenstår å se.

Foreløpig er Fredrikstad Fotballklubb berget, men det må flere brikker på plass før man kan kalle klubben «flytende for egen maskin» ennå.

– Terje Høili er selve rosinen i FFK pølsa. Hadde det ikke vært for han, så ville ikke Fredrikstad by hatt noe fotball-lag å være stolt over. Han har lagt ned millionbeløp på klubben i sitt hjerte, og er utvilsomt løsningen for klubben både på kort og lang sikt.

Foreløpig sitter milliardæren på gjerdet.

Velger han å kjøpe seg inn i FFK kan Fredrikstad se lyst på framtiden, både for laget og for byen.

Da kan man virkelig snakke om å «stå en for alle og alle for en» igjen, på Fredrikstad Stadion, det er en stund siden, enda det synges på hver eneste hjemmekamp.

Terje Høili må ned fra gjerdet, det bør et samlet Fredrikstad stå samlet om å ønske!

Les mer om redningspakken som kan redde FFK fra konkurs i Fredrikstad Blad.

Vargas

Tags: FFK, Fredrikstad kommune, konkurs, Terje Høili

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gjesteblogger- Om du har en blogg du er stolt av?

Er du mann og stolt av egen blogg, oppfordres du til å legge igjen en link til et av dine...

Du med store lår, stor rumpe og litt for store pupper….

Hvorfor skammer du deg? - Du burde jo heller være stolt av deg selv. Dessverre så er det alt for...

Lukk