Fredrikstad er kanskje den fotball-byen med de mest ihuga supporterne med Plankehaugen som bærebjelke. FFK er byens stolthet og det er tusenvis av fans på de fleste hjemmekamper. Hva skjer i klubben i manges hjerter ved utløpet av Glomma?

– FFK, med Norges vakreste stadion, sparker nå stadionsjefen i et håp om å spare noen tusenlapper. Den økonomiske situasjonen i den meget tradisjonsrike klubben er meget vanskelig, og uoversiktlig.

– Økonomisk styring av store bedrifter er en komplisert sak. Allikevel er det et enkelt regnestykke som skal til for å ikke komme i minus. Da må man ha litt høyere inntjening enn det man har i forbruk.

Det er det åpenbart flere i FFK som har vanskeligheter med å forstå.

FFK er ikke det eneste laget i Tippeligaen som sliter økonomisk, men de er desidert verst.

Aristokratene” bruker mest penger om man sammenligner inntekt mot forbruk. Nå skal alle kluter settes til får å spare penger.

– Hvor langt tilbake i tid man må lete for å finne starten på problemene er vanskelig å spå, men trolig langt tilbake. Klubben tjener ikke nok penger, og har store utgifter hver måned.

NFF har strenge krav til drift av Tippeliga lag. Den økonomiske biten er selvsagt blant disse kriteriene. Klubben kan som en advarsel bli fratatt poeng, i verstefall satt under administrasjon. Kort fortalt- fratatt all makt.

Trolig er samarbeidet med “Værste AS” en av hovedproblemene.

– De som sitter i “Værste” styret melker klubben for penger. De får pengene som burde ha gått rett inn i klubben, og de sager sakte, men sikkert av den grenen de selv sitter på. Et FFK som går konkurs gir ingen inntjening.

– Det beste “Værste” kunne gjøre var å gi FFK en femårsplan der den skakk-kjørte klubben feks slipper å betale de største utgiftene, samtidig som de forplikter seg å betale når inntjeningen er fornuftig og iht til utgifter.

Uten Terje Høili ville FFK sannsynligvis ha vært satt under administrasjon for lenge siden. Han har brukt enorme summer av egen lomme til å forsterke laget med utallige kjøp, gjennom FFK Invest.

– Den eneste løsningen for FFK ville selvsagt være å selge hele klubben til Terje Høili, slik at han kan sette inn de folkene han mener er de mest kompetente på hvert sitt felt. Da vil det på sikt bli orden i rekkene på Norges deiligste stadion.

Dessverre så blir det med drømmen da det sitter sterke krefter på hver sin side, i styret på Invest siden, og blant ledelsen i “Værste”. Dette er mektige folk som ikke snakker sammen og heller ikke samme språk.

Blant disse er Brynhildsen og Stene, for de som kjenner klubben godt.

– Dårlig ledelse i klubben gjennom flere sesonger er selvsagt en medvirkende årsak til de store økonomiske utfordringene klubben står ovenfor. Det holder ikke bare med å skylde på de som sitter i styret i dag. Det har vært amatører som har drevet FFK i alle ledd så alt for lenge.

– FFK ledelsen sparker stadionsjefen for å spare penger. De vil heller satse på frivillige som er villig til å gjøre samme jobben gratis. Det er en svært amatørmessig og urovekkende naiv måte å drive en fotballklubb på.

Hvem skal sparkes neste gang?

Tom Freddy Aune, for å håpe på at noen som er glad nok i klubben vil trene denne gratis?

Jeg er flau på FFKs vegne og det er det svært mange som er glad i klubben som følger meg på.

Lyn ble slått konkurs, og flyttet nederst i ligasystemet. Mitt tips er dessverre at Fredrikstad Fotballklubb er den neste som går konkurs.

Å sparke stadionsjefen hjelper like lite som å pisse i buksa for å holde varmen…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bruker du handlesentret som barnevakt?

Kvinner er kjent for å være veldig opptatt av å shoppe, og da går tiden fort. Noen mødre har ikke...

Lukk