[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I7YllAOqpF4[/youtube]

Skal du se en film i år så anbefaler jeg denne: Atter en Konge! 11 Oscar sier sitt! Den siste av tre filmer, om Frodo, om ringen, og det onde mot det gode. Bare filmmusikken alene er verdt å se filmen. Prinsesse Arwen, den vakre alven med evig liv som velger å bli menneskelig for å leve med sin utkårede Kongenes Konge Aragon- En kjærlighetshistorie som smelter de hardestes hjerte-

OM FILMEN: Den gigantiske filmtrilogiens siste del ble nominert til, og fikk 11 Oscar inkl. for beste film og regi ved utdelingen i 2004. Atter en Konge avslutter den besnærende reisen i J.R.R.Tolkiens feirede trilogi. I Midtgard er det skremmende og uvisse tider, og i en legendarisk kamp som pågår mellom det Gode og det Onde, møter en gruppe enkeltindivider sine skjebner.

 Atter en Konge forteller deres historie, om deres samhold og stridigheter, og om hvordan selv den uunseeligste av oss med mot, besluttsomhet og lojalitet kan endre og til og med redde Verden. Aragorn (Viggo Mortensen) strir med sin framtidige kongsrolle, mens Gandalv (Ian Mckellen) står overfor den umulige oppgaven å bekjempe Fyrst Saurons enorme og skrekkelige hær. Vennene Munti og Pippin har kommet fra hverandre og må begge gå til store oppofrelser for å hjelpe. Og Frodo (Elijah Wood) og Sam (Sean Astin) er på ferd gjennom et forræderisk og goldt landskap.

 Frodo må stole mer og mer på Sam, inntil han til sist skyver ham unna, da Ringen stadig tester hans lojalitet, og til sist selve hans menneskelighet. I deres strid med spørsmål om plikt, lojaliteter, og omstendigheter like tidløse som relevante for deres ferd mot deres individuelle skjebner, deler de alle samme følelse av både hast og angst for at de ikke er eslet til å takle de oppgaver de er betrodd.

 Dette er dette skjæringspunktet mellom det veldige og det personlige at denne klassiske romanen griper oss i hjerterøttene, og gir den slik kraft – en kraft som har grepet generasjoner. Og det er også det som gjør dennne endelige og avsluttende filmen i Peter Jacksons’ filmatiske trilogi til et landemerke i filmatisk kunnen.

For en fantastisk film!

 

 

http://www.se.no/film/?id=114834

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forsvaret trenger MRAP kjøretøy snarest

Forsvaret trenger MRAP kjøretøy snarest. De amerikanske styrkene bruker disse kjøretøyene (Mine Resistant Ambush Protected) og berger flere soldater som kjører...

AS Norge går så det griner

  Finanskrisen vare bare et plaff over kongerike og AS Norge går så det griner igjen. Arbeidsledigheten er nede på...

Lukk