En ny og forverret finanskrise, kan man være forberedt på det?

– Er du villig til å flytte for å få jobb? Har du økonomi til å tåle å bli arbeidsledig? Det er stor urolighet i finansverden, det kan være smartere enn noen gang å ha en buffer, penger på bok. Men det er ikke alle forunt å ha. Kan det bli en tøffere tid enn på mange år, hvis finanskrise nr 2 slår innover Europa og Norge?

Oslo børs er ned mer enn 10% på noen få dager, milliarder av verdier er borte. Det manes til ro, og at det ikke må selges aksjer nå, men det er nettopp det som skjer. 

Også i Asia raser børsene. 

Det hele starter som vanlig i USA. De klarte å unngå å ikke kunne betale sin enorme gjeld, med å heve gjelds taket. Men USAs betalingsrate er ikke som den var, og nedskrivning av betalings-muligheter har aldri skjedd før. 

Barack Obama har for tiden stor tillit i USA, men dette kan raskt snu om det ikke blir orden på økonomien. Det er som ellers i et økonomisk bilde. Man må tjene mer enn man bruker. Det har ikke USA gjort på mange år. Nå brenner det på dass, big time!

Wall Street i krise? Foto: dn.no

– Porteføljeforvalter i Storebrand, Olav Chen, sier det er en milepæl at den europeiske sentralbanken (ECB) kjøper opp statsobligasjoner for å unngå økonomisk krise. – Markedet styres av frykt. Grunnen til at markedene mistet tiltroen til politikerne er fordi man ikke så at sparetiltakene i Hellas og Portugal viste nevneverdige resultater. I tillegg kommer USA som er en enda større dinosaur.

Det smarteste man kan gjøre er å leve som før, men unngå store utskeielser og legg til side det du kan av midler. Er din arbeidsplass lite påvirket av den globale økonomien så kan den bli indirekte berørt av at det er en urolig økonomisk tid i vente. 

I skrivende stund er Oslo Børs ned mer enn 4% og det er isolert sett meget dramatisk.

Trøsten må være at det er alltid en opptur etter nedtur. Problemet er at det kan se ut som om nedturen så vidt har begynt…

Vargas

Kilde

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2524072/kraftiga-fall-pa-varldens-borser

http://www.aftenposten.no/okonomi/article4194163.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Onanerer du ofte og er kåt hele tiden?

Onanerer du ofte og er kåt hele tiden? Da kan du ha noe som heter Priapisme! De få som opplever...

Justin Bieber- dumpet av Selena!

    Ifølge den britiske tabloid avisen the Sun så skal Selena ha sett seg lei av at Justin bare...

Lukk