Den katastrofale sesongstarten til Crystal Palace førte til at den nyansatte nederlenderen Frank de Boer måtte ta skøytene å gå, 77 dager etter at han ble ansatt i jobben. Dette var selvsagt et enormt prestisjenederlag for styreformann Steve Parish, men han anså det allikevel som nødvendig å handle umiddelbart.

Nyansatte Roy Hodgson fikk alt annet enn en hyggelig debut når laget hans tapte med kalassifre på Old Trafford, men det var forhåpninger blant ledelsen på Selhurst Park om at han skulle greie å få skuta på rett kjøl etter landskamp-pausen.

Poeng og mål er endelig på tavla

Konklusjonen etter de tre kampene etter pausen må bli at Hodgson i det minste har klart å stabilisere skuta, og på pl-guide.com kan du lese flere betraktninger om personer og lag som kan komme til å påvirke utfallet i resten av høstens PL-kamper. Med fire poeng på tre kamper kan vi iallfall si at Hodgson har fått en grei start på trenergjerningen i Sør-London, og det blir spennende å se om han kan løfte laget ut av de tre nedrykksplassene. Seieren hjemme mot regjerende mester Chelsea var intet mindre enn sensasjonell, men det var desto mer skuffende å bare få med seg ett poeng fra oppgjørene mot Newcastle og West Ham. Det er nemlig tre lag på nivå med de to sistnevnte som Palace må havne foran hvis laget skal ha forhåpninger om å redde plassen.

Blir det PL-fotball på Selhurst Park også neste sesong? “Selhurst Park” (CC BY 2.0) by geetarchurchy 

Et heldig poeng mot West Ham

Det ene poenget mot West Hams sterkt kritiserte manager Slaven Bilic må allikevel ses i lys av at utligningen kom seks minutter på overtid, og kanskje blir dette utslagsgivende til slutt? Det er nemlig ofte denne typen vitamininnsprøytinger som kan føre til et vendepunkt i en sesong, og vi skal heller ikke legge skjul på at Palace hadde en veldig tøff sesongstart med blant annet bortekamper mot begge Manchester-klubbene.

Muligheter til flere poeng i november

Palace har nå fire nye seriekamper og enda en landskamppause å se fram til i november. Det er særlig i de tre kampene etter pausen at laget har gode muligheter til å plukke poeng. Everton på hjemmebane 18. november blir en skikkelig bunnkamp, og vi skal ikke se bort fra at Palace kan spille med litt lavere skuldre enn underpresterende gjester i dette oppgjøret. Deretter følger en ny hjemmekamp mot et svakt Stoke-lag, som allikevel fikk seg en liten opptur borte mot Watford i den siste oktober-kampen. Måneden avsluttes med nyopprykkede Brighton på bortebane, og Palace bør nok samle minst syv poeng i disse kampene – for å ta igjen terrenget laget tapte i løpet av den fryktelige sesongstarten.

Wilfried Zaha blir en viktig brikke i kampen for å overleve. “Palace 3 – 0 Arsenal” (CC BY 2.0) by Richard.Fisher

Stallen er for dårlig

Hodgson har allikevel gitt uttrykk for at flere forsterkninger behøves i januarvinduet, og denne antakelsen ble bekreftet når flere reservespillere fikk muligheten borte mot Bristol City i ligacupens fjerde runde. Championship-laget feide regelrett Palace-rekruttene av banen, og Hodgson uttalte i etterkant av oppgjøret at han ikke hadde troen på at spillerne som ble ydmyket på Ashton Gate, har de rette holdningene til å berge London-lagets kontrakt. Vi kan derfor forvente hyppig aktivitet fra på overgangsmarkedet i januar, og det blir spennende å se hvor mange nye fjes trenerveteranen får anledning til å hente.

Som kjent finnes ingen enkel oppskrift på å berge plassen i Premier League, bare knallhard jobbing, fra kamp til kamp.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan nok penger bety alt for deg?

Kan nok penger bety alt for deg? Hva skal til for at du blir lykkelig? Nok penger, kanskje? Mange rike...

Lukk