Ferie betyr reise, reise betyr ny steder man prøver å finne seg til rette. Noen ganger lykkes det så perfekt at det nesten blir umulig å reise hjem igjen. 

– Nordmenn er blant de som reiser mest i hele verden. Det kan det være flere grunner til, men en av disse er selvsagt god økonomi, og at vi har gode muligheter til å reise langt på kort tid, enda de fleste transatlantiske flyginger går via Europa.

Syden, til fjells, storbyer, hytta ved sjøen eller hos bestemor på landet. Det er så veldig mange muligheter, og vi benytter hver eneste feriedag til det ytterste.

Vi reiser med tog, bil, fly og båt mer enn noen gang. Nordmenn elsker å reise, og svært mange velger Danmark som sin destinasjon i en eller annen form.

Hvis man slo opp paradis i ordlistene eller på Google, burde «Bornholm» ha vært svaret.

Noen ganger finner man det perfekte stedet, det stedet som hele deg sier, «Yes»! «Dette er perfekt» til. Vi er så forskjellige vi mennesker. Noen vil ha det stille og rolig, andre vil ha fest, musikk og masse folk rundt seg til en hver tid.

Mitt paradis er «Bornholm»! Denne lille vakre øya midt i mellom, Sverige og Polen. En perle. Ja et paradis.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aXKPsRV7uY0[/youtube]

 

Foto: VisitDenmark.com

Øya er som kjent dansk, og har bare drøyt 40.000 innbyggere, dette tallet øker i takt med turistsesongene. På sommeren kan det være både femti og seksti tusen mennesker på den fantastiske øya.

«Bornholm» har det meste man kan forvente for å få en vellykket ferie, om du er alene, bare to, eller hele stor-familien. Det finnes noe for alle.

Sjarmerende landsbyer, middel-alderruiner, festivaler, hvite strender og et deilig klima. 

Markeder, butikker, lokalt bryggeri, et blomsterflora man sjelden har sett andre steder, klipper og deilig blått hav. Det finner du i bøttevis på Bornholm.

– Det er heller ikke vanskelig å finne sin egen spesielle favorittstrand, for her kan du velge mellom alt fra langgrunne, barnevennlige sandstrender, som de populære Dueodde og Balka Strand, til mer kuperte klippestrender, som du blant annet finner helt i nord.

– Gudhjem litt lenger sør er den mest særpregne bornholmske skjærgårdsbyen med sin røde teglstenstak, mens Nexø i sørøst er sentrum for Østersøjazz og spennende markedsdager.

 I Svaneke kan du blant annet besøke godterifabrikken og bryggeriet, mens Rønne på vestkysten er stedet for fergeankomster og har et yrende byliv.

– Hvis du finner ditt paradis så er du heldig.

– Mange leter hele livet etter et sted som føles riktig å komme til. Man føler at man kommer hjem, uansett om det er aldri så langt unna, så er det et sted som er helt spesielt å komme til. Litt vanskelig å forklare, det må bare oppleves.

Reklame slagordet, «Det er godt å være norsk i Danmark» har aldri være mer passende.

Har du aldri vært på «Bornholm» så bør du gjøre noe med det.

Visste du at «Bornholm» har flest soltimer  i hele Danmark, og at du kan bade i sjøen til deilige badetemperaturer helt til september?

Bestill i tide!

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frankrike – England en gang en kamp mellom giganter

Frankrike under Laurent Blanc har igjen fått orden i rekkene og spillerne spiller igjen for hverandre. Det var det slett...

Plus-size modeller akseptert på førstesiden av magasiner

Alt for lenge har vi sett skinnmagre kvinner som modeller på de fleste "catwalker" og som førstesidestoff i diverse motemagasin...

Lukk