De fleste som føler seg overvektig, feit eller bare litt chubby, vet ofte hva som skal til for å føle seg litt mer fit. Spise litt mindre og sunnere – og bevege seg litt mer. Man skal ikke måtte trene seg ihjel for å føle seg i bedre form. Faktisk er det bare en livsstilsendring som skal til. 

Lest? Vellykket eller mislykket slanking – sitter mellom ørene!

Kunnskapen om forbrenning, kaloriinntak, kosthold, ernæring, trening og livsstil er skyhøy hos de fleste voksne i Norge. Mange vet at man blir overvektig av å spise mer enn man forbrenner, og at det ofte ikke skal så mye til før man merker det på beltet, at man har gjort noe riktig.

Særlig etter en lang sommer med god mat og god drikke – er det ikke like enkelt å presse flesket inn i alt for trange bukser, skjorter eller arbeidstøy. For å justere dette tilbake til normalen, gjelder det å legge bort den fete bacon-grillpølsen, ølen, rødvinen, Cavaen, Ginen og de fete dessertene, som inneholder mer kalorier enn du makter å forbrenne på en hel uke.

Perfekt?

Uttrykket du blir hva du spiser, er ikke riktig, men forteller en hel del om hvordan du kan bli seende ut, om du fortsetter å stappe i deg for mye, for ofte, for lenge. Du går til slutt på en smell, du kan bli syk og du føler deg slett ikke vell. Skjønt, det er forskjell på å barbere seg og skjære vekk hele hue. Du bør ta alt med måte og ikke overdrive hverken inntak av næring eller slanking.

Det aller beste for de fleste, er å finne en gylden middelvei, der man føler seg fit nok til å trives med seg selv, og kan kose seg med jevne mellomrom.

Vi er på kloden i et nanosekund, et kort lite øyeblikk av historien.

Livet er derfor for kort til å ikke kunne nyte det, dessuten er det uforutsigbart dette livet, og kan ta uventede vendinger som kan forandre alt, på sekunder. Derfor skal og bør man nyte øyeblikkene, de viktigste som står nærmest, og da kommer ofte det man putter i munnen i fokus. Man ber sammen venner og familie til de beste middagene og den beste drikke – for å ha det hyggelig sammen.

Lest? Fete hvite menn som pusher femti! 

Slanke-te, slanke-piller, slanke-pulver, slanke-sjokolade, slanke-middager, foreninger, klubber og slanke-nettsider som lover timeglassfigur, om du bare betaler jævlig mye, for mye. Kjenner du deg igjen? Jada, kunnskapen vi nylig nevnte er tilstede hos mange. Men, så kan man bli så desperat etter en kvikk-fiks, en vidunderkur som gjør deg slank nærmest over natten. Glem det. Skal du redusere vekt, og holde deg fit, er det kun den harde veien og en livsstilsendring som fungerer over tid. Dessverre.

Det betyr ikke at du ikke skal nyte livet med de du er glad i eller ikke spise det du foretrekker aller mest, innimellom. Du bør passe på to ting på veien til suksess og aksept over deg selv og kroppen din; nemlig å spise litt mindre, og bevege deg mer enn før.

Er det forresten så farlig å være litt chubby? Nei, det er ikke det om du opprettholder et aktivt liv og trives med deg selv. Å trives med seg selv er nemlig mye viktigere – enn å komme inn i den trange siste mote.

 

Vargas

Tags: Chubby, familie, feit, Fit, nanosekund, overvektig, slanke-nettsider, slanking, trange mote, Trivsel

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Orkanen Irma kan knuse Florida!

Ifølge meteorologer som følger tidenes farligste og kraftigste orkan nøye, kan "Irma" knuse alt på sin vei når den treffer...

Film: Det er noe med Thelma

"Thelma" er en film som du lett kommer til å huske lenge, fordi den skiller seg ut i mengden. Norsk...

Lukk