Flyr du med Ryanair? Det bør du slutte med. For å sette seg i et fly så er den første forutsetningen for de fleste at det er så trygt som mulig, slik at man kommer fram til destinasjon. Allerede her kan det diskuteres om det faktisk er trygt nok å fly med det irske lavprisflyselskapet.  

– Mulig har den eksentriske eieren, Michael O’Leary, (CEO) et motto om at all reklame er god reklame, men da har han skulket de fleste administrative kurs en god bedriftsleder bør ha – for å drive et lønnsomt flyselskap med mange ansatte.

Må det en alvorlig flyulykke til før Ryanair blir stoppet med flyvninger i Norge?

Ryanair er et irsk lavpris-flyselskap som ble etablert i 1985. Det opererer mer enn 950 ruter mellom 151 flyplasser i 26 europeiske og nord-afrikanske land. Snart kan det bli slutt i Norge.

Bare i 2012 har fler Ryanair fly måtte nødlande på norsk jord av ulike årsaker. Flyene skal i følge selskapets ledelse aldri være på bakken mer enn 25 minutter av gangen. Da kan man selv tenke seg hva man rekker av renhold, vedlikehold og service på flyene.

Flyselskapet har i lengre tid vært i medias søkelys for flere negative saker. Ansatte som ikke får det de skal i lønn, nok tid til hvile mellom flygingene, piloter som ikke får fast ansettelser og unødvendige nødlandinger for å spare penger.

Flyr du med Ryanair? Det bør du slutte med

Statsminister, Jens Stoltenberg har innrømmet å velge bort Ryanair når han skal ut å fly, uten å presisere hvorfor. Kan grunnen være at statsministerens sikkerhet settes på spill? Et flyselskap Stoltenberg aldri har brukt, eller kommer til å bruke i framtiden.

Flyr du med Ryanair? Det bør du slutte med.

Om man går Ryanair litt mer nøye etter i sømmene så burde argumentene blitt så mange for å unngå å gå om bord, at det ikke lenger var rom for å fly i norsk luftrom. Det er ikke bare flysikkerheten som er graverende, også de ansattes ve og vel kan det settes store spørsmålstegn ved.

Slavekontraktene de ansatte må skrive under på har aldri ville fungert om Ryanair var et norsk flyselskap eller en annen stor norsk bedrift.

Kabinpersonalet som jobber for Ryanair tjener 122 kroner timen, får lønnstrekk for alt fravær uansett grunn, risikerer å få inndratt ferie når som helst – samtidig som de må regne med å pålegges fire ukers ubetalt permisjon for å møte selskapets behov for å nedbemanne i lav-sesong.

Samferdselsdepartementet vil se om det er grunn til å gå billig-selskapet etter i sømmene. Det er viktig at det opprettholdes et viss konkurransevilkår for norske forbrukere for å holde laves priser.

Det er all grunn til å tro at Ryanair må endre sin struktur på mange punkter, om de skal opprettholde håpet om å fly norske kunder i årene som kommer.

Føler du deg trygg om bord i en flymaskin fra Ryanair, eller har du allerede reist med billig-flyselskapet for aller siste gang?

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gjør du ting du ikke trives med, eller trekker du deg?

Foto: Copyright Morten Pettersen Om en svær kraftkar gikk og lufta sin Pit Bull og den gjorde i fra seg...

Norges største nettsted melker «Bieber-kua» for det den er verdt- skammelig!

Er du en "Belieber" bør du samtidig ha god råd. Det er ikke småpenger man skal ut med om det...

Lukk