Det velkjente sitatet er lånt fra John Lennon, og det er kloke ord for å hylles kongen. Før Elvis Presley var det ikke mange heltene å skrive hjem om, ikke var det skikkelig musikk heller. 

Elvis Aaron Presley 8. januar 1935 – 16. august 1977.

16. august 1977 kom sjokkbeskjeden til fans verden over. Kongen var død. Elvis var død. Fansen gråt – verden ble aldri den samme igjen. I dag, 16. august er det 40 år siden.

Det er blitt skrevet bøker, laget filmer og sunget sanger som er relatert til kongens liv, Elvis Presley ble bare 42 år gammel, men klarte å sette uforglemmelige spor. Fortsatt valfarter fansen til Graceland, stjernenes hjem, som er et av USAs mest populære turistmål.

Elvis Presley, slik fansen vil huske ham Foto: NME.com

 

Elvis var forut for sin tid på mange måter. Han beveget seg slik ingen hadde gjort før ham på scenen. Kameraføringen måtte passe på å ikke få med Elvis’s hofter, som på den tiden var sterk kost for konservative kirkegjengere i USA.

Språket, stilen, musikken, klærne og utseende til Elvis var så ulik alt annet. Verden var i sjokk og elsket det. Alle ville ha endel av denne nye, flotte og fantastiske mannen som oste av sex og selvtillit.

Den aller første TV-sendingen som ble sendt direkte via satellitt fra USA til Europa, var kongen uforglemmelige konsert fra Hawaii. Aloha from Hawaii er en konsert og et album som mange fans ser på som det aller beste. Konserten var også den første globale livesendingen verden hadde sett, og året var 1973. Elvis var på topp, men kom aldri tilbake i samme form.

John Lennon var en av mange artister som hyllet Elvis mens han levde, og skal ha innrømmet at uten Elvis, hadde aldri Beatles blitt noe av. En hel haug med andre store artister har på ulike måter hyllet Elvis og hans udødelige musikk.

Faktisk er det fortsatt ulike arrangement, særlig i USA, der Elvis-imitatorer konkurrerer med hverandre, om å være så lik rocke-kongen som mulig. Her hjemme har vi Kjell-Elvis i Kjell Henning Bjørnestads skikkelse, som synger de fleste av originalens låter, bemerkelsesverdig godt.

Elvis hadde blitt svært rik på sin karriere som verdens største stjerne over flere tiår. Han valgte å dele av sin formue og kunne gi bort både biler og leiligheter til mennesker han ikke kjente. Også bandet hans fikk dyre gaver av Elvis.

Hans store kjærlighet, skuespilleren Priscilla ble Elvis’ kone i 1967, og de fikk datteren Lisa Marie 9 måneder senere. Det er en kjent historie at problemene med misbruk av medisiner og økte helseproblemer som ble starten på slutten.

Etter 12 år som kjærester og 6 år som ektefolk, fikk Priscilla fra Elvis, året var 1972. Etter konserten på Hawaii, gikk det raskt utforbakke med Elvis. For nøyaktig 40 år siden i dag, var eventyret over.

Verden vil aldri få tilbake en foregangsmann, en stjerne og artist så stor som Elvis Presley. Minnene og musikken lever heldigvis fortsatt. Lenge.

Takk Elvis!

 

Vargas

Tags: Elvis Aaron Presley, Graceland, Lisa Marie, Pricilla

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Therese Johaug ferdig som skiløper?

Dommen i dopingsaken mot Norges ski-prinsesse, fantastiske Therese Johaug nærmer seg. Er dommen for streng, kan skiesset miste OL og...

Overvektig etter ferien?

Mange har brukt sommerferien til å spise mer enn man egentlig behøver, og klemt i seg alvorlige mengder med alkohol...

Lukk