Hvis din 15- åring har kommet hjem og sagt at hun ville ha p-piller, hadde du sagt ja selvfølgelig? Eller har du sagt at det kan du ikke fordi det er straffbart å ha sex når man er under 16 år (for han), så det må du vente med. Men så vet du at det er stor sjanse for at ungdommene ikke bryr seg så veldig hardt om den aldersgrensen. De er forelsket og naturen går sin gang…

Er dette et vanskelig tema, eller har du dine klare mening om det?

Folkehelseinstituttet skriver i et brev til Helsedepartementet at dagens ordning med gratis p-piller for jenter fra 16 til 19 år, bør utvides, skriver Aftenposten.

Nå foreslår de at ordningen bør gjelde unge kvinner frem til 25-årsalderen, samt unge jenter under 16 år. De spør seg om det bør settes noen nedre aldersgrense i det hele tatt.

– Vi vet jo at det foreskrives p-piller til jenter under 16 år, og på bakgrunn av dette ber vi i departementet utrede om det er fornuftig å beholde dagens aldersgrense, sier avdelingsdirektør Marit Rønning i Folkehelseinstituttet til Aftenposten.

Folkehelseinstituttet ønsker å gi unge jenter mulighet til å få gratis prevensjon for å senke aborttallene og uønskede graviditeter. Omtrent én av ti jenter har sin sex-debut før de er 15 år, viser en undersøkelse fra instituttet-

 kilde Dagbladet.no
Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Green er ferdig!

Virkeligheten er brutal, og sånn er fotballen. Green har spilt sin siste kamp for Three Lions, tror jeg. David James...

Hva er bråket på VM- stadioene?

Vuvuzelaen!! Det er et vanvittig bråk på tribunene og folk klager inn til TV selskapene om at dette må det...

Lukk