Jeg har møtt mennesker som jeg ønsker å gjengi fortellingen til,  på denne bloggen. Ikke alt passer for ungdom under 16 år, det gjelder spesielt dette innlegget. 

Jeg har møtt danske Gitte, hun vil fortelle en historie fra virkeligheten- om et tabu-tema som er svært lite belyst i Norge.

– Denne historien er fortalt av Gitte, hun er 32 år og fra en liten drabantby utenfor København. Hun flyttet til Norge som 16 åring sammen med sin mor. Hun bodde først i Drammen, men flyttet raskt til Oslo da moren fikk jobb som lektor på en av de største skolene.

Gitte gikk på videregående, men var så lei av å være blakk, så hun fikset falskt legg og fikk seg jobb på en snuskete bar der det var like mye dritt både foran og bak baren. Det var enda 9 mndr. til hun ble 18 og myndig.  Men de svarte pengene rett i lomma var veldig kjærkomne.

Hun bodde sammen med sin mor i en slitt tre-roms på Uranienborg. Det var greit, for Gitte var lite hjemme og moren holdt på med sitt. De var gode venner.

– Hun fant fort en kjæreste som skulle forandre Gitte for alltid. Robert. En herlig, snill varm og klok gutt. Det var bare en hake. Robert var hekta. Hekta på heroin. Han var bare 17 år da han satte en overdose som gjorde at han var nærmere død enn levende. Robert var ofte syk, men han var nykter i de periodene han fikk metadon. Han var hardt ute å kjøre.

Robert fikk motgift (opioidreseptor-antagonister) mot heroinoverdosen, men det var så nær at han kjente gufset fra krematoriet-døren slå i bakhodet.

-Gitte var fryktelig raskt blitt knyttet til Robert. Han var nå 23 år, og allerede en erfaren narkoman. Roberts far, Ragnar 52 år, han var en skikkelig kakse, med mye penger, pent hus, bil, båt osv. Han hadde gjort det bra med aksjer og tjent gode penger på eiendommer i utlandet.

Gitte synes Ragnar var en glatt blære, men visste at han var snill mot, og glad i sin sønn til tross for at han mer eller mindre ødela livet sitt på dop. Ragnar var sexy på en måte som tiltalte Gitte på en måte som hun ikke klarte å sette fingeren på.

– Han minte henne om en av gjeng-sjefene i huset hun hadde vært med på okkupere i det frie “Christiana” utenfor København. Jannik. Han tok også hennes møydom da de hadde sovet i samme seng i det iskalde huset for å holde varmen. Hun var bare 14 år. Gitte var dødsforelsket.

Gitte hadde aldri hatt noen hig etter dop. Hun drakk øl og rødvin.

Ragnar, Roberts pappa skulle hjelpe Robert med å få installert en alarm i leiligheten han hadde kjøpt til sin sønn litt uten for Oslo sentrum mot Bygdøy, i håp om at han skulle holde seg unna dritten. Naiv som han var Ragnar.

Gitte ble hentet av Ragnar på Østbanehallen der hun jobbet på bar.  De regnet med at Robert alt var på plass i leiligheten. Det var han ikke.

Gitte var allerede oppgitt den dagen. Først  av gamle gubber som klådde på henne i baren, og at Robert sier at hun kan stole på han, hvilket han har bevist mange ganger at hun ikke kan.  Hun spurte om det var ok å få låne dusjen. Selvsagt var det det, svarte Ragnar.

Gitte smug-kikket på den sterke brune kroppen til Ragnar. Hun tok forsiktig på seg selv, mens hun fantaserte om den langt eldre mannen og hva han kunne gjøre med henne. Hun var blitt både kåt og våt ved tanken på hva han var i stand til å gjøre.

– Hun dusjet ferdig og gikk inn i stuen der Ragnar stod på en krakk midt på gulvet for å rekke opp til listen langs taket hvor ledningene til alarmen skulle gå. Lyset falt fantastisk inn i rommet. Gitte så på kulen på buksa til Ragnar, han bare må være godt utrustet,  tenkte Gitte og var fortsatt veldig kåt. Hun hadde lyst, men turte ikke å ta noe initiativ.

– Hun hadde litt erfaring, men å være så tent på noen som lett kunne vært hennes egen far mht alder, var både litt skummelt og veldig spennende. Hun var så inderlig glad i Robert og ville ikke gjøre noe som kunne ødelegge det forholdet. Enda hun visste godt langt inne i hjertet at noe bra liv med en heroin-slave aldri vil bli enkelt.

Ragnar var enke-mann etter at hans andre kone døde av kreft bare 46 år gammel.

– Roberts mamma,Laila.  Ragnars første kone var godt gift, og bodde i Holmenkollåsen. Hun vil ikke ha noe kontakt med noen narkomane og ihvertfall ikke Robert. Hun var for fin til det og ønsket ikke å innse at sønnen var narkoman, da var det lettere å kutte all kontakt. Det kunne gå ut over hennes gode rykte.

Gitte har heller aldri møtt Laila, heldigvis tenkte hun de gangene hun hørte navnet nevnt.

Robert og Gitte hadde et fantastisk bra sex- liv de få månedene de var sammen før han fikk smaken på dopet på alvor.

De var ofte på sex- club, og begge tente på å se på og bli sett på av andre, under akten. De hadde også vært inne på tanken med å prøve partnerbytte, men det ble aldri gjennomført.

Gitte tenkte på Ragnar, mer og mer. Men hvorfor skal en riking på over 50 ha noen høye tanker om en 17 åring?

– Det var gått to uker siden hun hadde hørt fra Robert, og hun hadde vært i kontakt med politiet to ganger. De oppførte seg som om de ikke kunne ha brydd seg mindre. En narkoman er en narkoman. Lite verdt for de fleste. Gitte var sikker på at det hadde skjedd Robert noe alvorlig.

Robert ble funnet i siste liten, igjen. Denne gang av en ansatt som kom på jobb mandags morgen og som tok affære. Han ble funnet i en dam av piss, avføring og spy i en trappeoppgang i en kontorbygning i sentrum. Han var også bevisstløs.

Ragnar skjønte at dette ikke gikk. Han bestilte avrusning på et fantastisk sted som heter San Patrignano utenfor Rimini i Italia. De aller fleste som blir lagt inn her blir friske.

– Gitte ble med til Italia for å være sikker på at Robert ble lagt inn på forsvarlig vis, og ble der noen dager til de verste abstinens bølgene hadde gitt seg. Robert var blek og elendig den dagen hun reiste tilbake til Norge. Men han var nykter. Lov meg at du gjennomfører dette. Sa Gitte med tårer i øynene. Jeg lover å prøve hadde Robert sagt med et skjevt smil, som om han ikke mente det.

Ellers blir det ikke oss to sa Gitte med en alvorlig mine.

Ragnar hentet Gitte på Gardermoen. Det var fredag og hun spurte om hun kunne få være hos han. Bare for å ha selskap. Moren hennes var på ferie i Korsika med en date. Gitte ville ikke være alene nå.

Det var ikke nei i Ragnars munn og sa at hun kunne få hele første etasje for seg selv om hun ønsket det. Ok! Svarte Gitte å så på Ragnar. DUST! Tenkte hun. Det var jo det siste hun ville.

– Tidlig lørdag morgen ble Gitte vekket av at Ragnar raste inn på soverommet hennes. Han var redd og rød i ansiktet. Robert har rømt! Han var ikke der når han skulle vekkes i dag tidlig, sannsynligvis rømt i løpet av natten sa en av de ansatte fra San Patrignano.

– Faen å! Hva gjør vi nå? Sa Gitte.

– Dette var det verste som kunne skje. Hvordan kunne han gjøre dette mot oss?! sa Ragnar med gråten i halsen.

– Vi avventer for å se om han gir lyd fra seg, det er håpløst for oss å lete gjennom halve Italia sa Gitte. Ja, du har rett. Sa Ragnar og satte seg ned på sengen til Gitte, og strøk hennes blonde lokker og kysset henne på pannen. Takk for at du er her nå når jeg trenger deg sa Ragnar.

Jeg kan godt være oppe hos deg om du vil, sa Gitte med håp i stemmen. Ragnar snudde seg og så på Gitte lenge. Han var ubarbert, men luktet godt.

– Takk, det vil jeg gjerne sa han, og gav henne en god klem. Gitte fortet seg å kysse Ragnar på munnen i det han slapp taket fra klemmen. Oj, unnskyld, det ble litt dumt sa hun. Ja, det ble kanskje det sa Ragnar med et smil, men så litt forskrekket ut.

– Du er en flott jente Gitte, men jeg er for gammel for deg sa Ragnar nesten for å unnskylde kysset han fikk. Ja selsvsagt er du det, jeg har jo Robert jeg, hvis han dukker opp igjen da, sa Gitte og angret allerede på kysset.

– Lørdag og søndag gikk uten at det ble noe mer hudkontakt mellom Gitte og Ragnar. Gitte tenkte mindre og mindre på Robert som var etterlyst i Italia, hun ville heller være mer og mer sammen med Ragnar, han var jo der for henne. Til tross for mer enn 30 års aldersforskjell så var hun i ferd med å bli forelsket. Hun så på han i smug, tenkte på han når hun onanerte og var fast bestemt på å prøve å sette inn et støt for å få han på kroken.

-Ni dager etter at at Robert hadde forsvunnet, ringte telefonen hjemme hos Ragnar. Det var Robert som hadde reist til Mexico. Han hørtes ok ut, og beklaget hva han hadde gjort. Han unnskyldte seg og sa han trengte ferie. Faen ta deg sa Gitte og slengte på røret. Hun var mer forbannet enn skuffet. Løgner og bedrager, ropte Gitte. Ragnar var dypt fortvilet og flau over sin eneste sønns oppførsel. Beklager Gitte. Hadde jeg bare visst dette sa Ragnar så skulle jeg ikke tvunget han til å reise til Italia. Slubbert! Sa Ragnar og var tydelig irritert.

– Kan ikke du ta leiligheten så lenge? Sa Ragnar.

– Jeg vil ikke være alene, jeg vil være her hos deg, sa Gitte og prøvde etter beste evne å sette opp dådyrblikket i håp om å få et ja.

Det fikk hun.

– Ragnar hadde tenkt nøye gjennom situasjonen, og forstod at Gitte var ute etter mer enn å bo under samme tak som han. Robert ville være borte på ubestemt tid etter egen vilje.

Han sa til Gitte at det var ok at hun bodde sammen med han, men på en betingelse. At hun var med han på alle forretningsreiser, og bodde sammen med han som om de var et par.

– Er vi ikke et par da? Sa Gitte og kastet seg rundt halsen på Ragnar og kysset han ømt og lenge. Det var den heteste og beste natten Gitte hadde hatt i hele sitt liv. Ragnar var hennes, endelig!

Gitte fikk tvillinger to år etter at Robert flyktet til Mexico. Phillip og Rasmus.

Hun giftet seg med Ragnar året etter. Hun har ennå til gode å høre mer fra Robert. Det spiller ingen rolle nå når hun har et fantastisk liv på alle måter med sin elskede.

Gitte vil at hennes fortelling skal være til ettertanke og råd for de som er i tvil om hvordan livet vil bli. Er du ung og har livet foran deg så er det en ting som er viktigere enn alt annet.

Følg hjertet ditt.

Jeg takker Gitte for en eventyrlig fortelling, forsøkt gjenfortalt slik den ble fortalt til meg 3.august 2011 på Hotell Opera i Oslo.

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har mørketiden skylda for alt?

Det er høst, og snart vinter. Det er lite lys, korte dager og lange netter over store deler av landet...

Lukk