Foreldre verre enn barna på sosiale medier. Hvordan kan du forvente at barna gjør som du sier, når du som forelder og forbilde er minst like ille selv?

Du er mer opptatt av Facebook, Twitter, mail og Instagram-bilder enn din tenåring, enda du skal gå foran som et godt eksempel. Kjenner du deg igjen? Ikke?

Lest? Foreldrerollen- klarer du å slippe taket?

Tenkte jeg det ikke, du ser det ikke selv heller – at du er en skygge av din egen tid, der alt hva andre skriver og mener om DEG på sosiale medier, kommer foran ALT. Ta deg sammen da menneske!

Dine barn og tenåringer, har nemlig godt av å logge av noen timer, for å gjøre andre ting. Aller helst sammen med foreldrene, enten ved middagsbordet, når det gjøres lekser og under en av de få samtalene du som mor eller far har tid til å avse.

Hva som skrives på nettet, av bloggere, på Face eller hos venninne dine på Insta, er egentlig ikke viktig i det hele tatt. Du og dine relasjoner med dine nærmeste er mye viktigere. Ser du ikke det?

Foreldre verre enn barna på sosiale medier.

Når var dere sammen i skogen eller på tur sammen sist? Lengen siden ja. Hva har du tenkt å gjøre med det da? Ingenting? Surfe videre inn i evigheten i stedet?

Visste du at du kan ha Internett-avhengighet uten å vite det, men sitter du time etter time og surfer intetanende og leser masse unyttig informasjon. Bare for å være tilgjengelig “om det skjer noe” så er du definitivt avhengig. For et patetisk lite liv du har egentlig. Er det slik du vil være? Er det slik du vil ha det?

Skal du være et godt forbilde for ditt barn – bør du kanskje først og fremst være mentalt til stede. Ikke i cyberspace.

Årsaken til at mange velger å bruke det meste av sin egen fritid og store deler av arbeidstiden på å være sosiale, eller lese om andre som er det- er et komplisert spørsmål å svare konkret på.

Via cyberspace kan vi få bekreftelse for egne meninger, uttrykke oss i plenum uten å rødme og vi kan bli sett av mange på en gang.

Det gir mange en tilfredsstillende følelse av å være viktig og en del av fellesskapet. Er ikke det rart?

At det som er viktigst for mange kvinner og menn, foreldre til småbarn, er faktisk å bli likt av andre, venner, kollegaer og naboer. De som faktisk liker deg uansett, sitter rett ved siden av deg, og digger deg uansett hvordan du ser ut. Tenk på det du – og logg heller av den jævla maskinen et øyeblikk.

Foreldre bør vite hva barna gjør i sosiale medier, det er hovedårsaken til at de er online, samtidig med ungene.

God helg!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
The Milf – menns drømmedame!

De fleste vet hva forkortelsen MILF står for, de som ikke vet det bør enten slå det opp, eller vente...

Lukk