Foreldreopprøret – Gi barna nok tid! Hvordan det ser ut i og utenfor hjemmet er av svært liten betydning når du har blitt mor og far.

Barnet trenger din oppmerksomhet fra dag én. Da kan hus og hage få lov til å være ustelt, rotete og litt møkkete med jevne mellomrom. Foreldreopprøret handler om å gi barna nok tid. 

Kvalitetstid på deres premisser. Alt for mange foreldre bruker unødig mye tid på ting som ikke er relatert til barna. At hjemmet er skinnende rent, klærne strøket og ellers ser ut som om det kunne ha vært fra en -hjemme-hos-reportasje- fra et ukeblad.

Mulig barna synes det er greit å leve i et sterilt og “perfekt” hjem. Spør du vedkommende barn som bor der, er jeg rimelig sikker på at de heller vil ha mor og fars oppmerksomhet, der de gjorde noe sammen.

Sosiale medier er en tidstyv

– Mange foreldre er om ikke avhengig, så ihvertfall svært opptatt av hva som skjer på Facebook, Instagram, Twitter og andre sosiale medier der venner, kolleger og familie leverer sine bilder og historier om sine liv.

Dette tar mye tid, for mye tid for mange unge som går for “lut og kaldt vann”, mens mor og far skal bare…

Foreldreopprøret – Gi barna nok tid!

Foreldreopprøret – Gi barna nok tid!

– Skal bare logge seg på andres liv, mens deres egne barn ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Som de fleste vet, finnes det ingen fasit på hvordan man skal oppdra barn.

Men det å være til stede når noe går galt, trøste, oppmuntre, lære og forklare er en liten, men viktig del av det å vise omsorg og at du er der for de når det er behov.

Foreldreopprøret bør handle om å gi barna den tiden de fortjener, også når hjemmet ser ut som det er bombet over alt. Kanskje er det nettopp da man skal vie av sin tid til barna. La rot være rot, og la andre få se hvordan dere egentlig har det. Hva er galt med litt rot?

– Via smart-telefon er kvinner og menn, mor og far tilgjengelig døgnet rundt. Jobb-mail eller sosiale agendaer krever deres oppmerksomhet som det ofte kan ta langt tid å gå gjennom.

Tid som burde ha vært brukt annerledes. Du er kanskje ikke oppmerksom på det selv, men kan du rett og slett være, avhengig av Facebook og dets like? Kan barnas tid bli i minste laget fordi du er “online”?

Barneoppdragelse = å være tilstede

Å ikke være mentalt til stede for barna, å ikke ha tid eller ork til å svare når de spør, fordi du er opptatt med å oppdatere deg på hva andre mener om ditt siste bilde på Instagram eller lignende, er på grensen til å være omsorgssvikt.

Som forelder er du forpliktet til å bry deg, være til stede og svare på alle spørsmål du får fra de små. Det er det som er å vise omsorg. En selvfølge for de fleste, et ork for stadig flere som bare må…..

Å være perfekte foreldre er det ingen som forlanger av dere. God omsorg er å la barn være barn, men at de vet at mor og far bryr seg og er der når de trenger dem, på godt og vondt.

– Bare ved å logge av internett når barna er til stede og gi de den oppmerksomheten de fortjener. Itillegg bør du som forelder være mindre opptatt av det som ikke er så viktig.

Å støvsuge, vaske tøy og ha et strøkent kjøkken eller baderom – hvis det skulle komme noen innom, er egentlig veldig lite viktig. Bruk heller tiden på å være åndelig til stede for de som er viktigst, ikke bare være fysisk til stede.

Å gjøre ting sammen med barna, å bake, å grille, spise, prate, spille, leke, synge, tulle og å bry seg er det barna ønsker mest av alt.

– Alle barn vil ha ujålete foreldre som heller leker med dem, tar de med i lekeparken eller på tur i skogen, på fjellet, på stranda eller på lekeland, enn å stelle hjemme for at andre skal synes at din familie er “helt perfekt”.

De siste bildene du postet via sosiale medier er utelukkende av den perfekte hagen, de flotte nye hagemøblene, og de flotte glassene med drinker, dere drakk før barna var i seng.

Bilder av lekende, glade barn som løp gjennom vannsprederen, fulle av livslyst sammen med pappa- uteble i år også. Han var jo så opptatt med å legge ut skrytebilder på Facebook…

Logg av i tide!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Silly Season- Drogba tilbake til Chelsea, Strootman til Manchester United

Chelsea har en helt over alle andre helter, kanskje hvis man ser bort i fra Frank Lampard og "The Only...

Lukk