Når foreldre krangler og en av de ønsker skilsmisse er det svært traumatisk for eventuelle barn involvert i dette. Ikke skilsmissen alene, men krangelen før under og etter skilsmissen er direkte årsak til at stadig flere unge mennesker velger å avslutte sitt liv. i skam, fortvilelse og sorg

Barn har disse ønske mht foreldrenes skilsmisse.

* Bo i nærheten av hverandre-

* Vær venner for min skyld

* Ikke krangle i min nærhet

* Spør om min mening, men ikke la meg bestemme hva som skal skje

* Jeg vil være sammen med mine venner i mitt nærmiljø

* Jeg vil ikke bytte skole

* Ikke bruk meg som sendebud

* La meg være barn

* La meg få beholde livet

Krangel og diskusjoner mellom foreldre om alt som har med felles barn og gjøre bør holdes utenfor barnas viten. Å høre en krangle mellom de to viktigste personene i livet sitt kan være direkte farlig for barn og unge i en sårbar alder.

Det bør være alle foreldres selvfølgelige ansvar å sørge for at egne barn spares for de voksnes diskusjon, aggresjon, separasjon og egoisme. De voksne er etter min menig forpliktet til å bry seg.

Skilsmisse er kilde til de unges selvmord Foto: Uis.no

– Jeg mener det er viktig at foreldrene tar ansvar tidlig i en skilsmisse prosess, og  at foreldrene tar parti med ungene med det samme. De bør få beskjed at en eventuell krangel ikke har direkte med de å gjøre, og at begge foreldrene er glad i sine barn til tross for at de ikke bor under samme tak lengre.

– Det verste du kan gjøre mot et barn, er å snakke nedsettende om den andre forelderen. Barn er like glad i mor som i far i de fleste tilfeller. Da blir det feigt og ondsinnet å bruke felles barn som våpen mot en tidligere ektefelle. Barn og unge fortjener å ha foreldre som tar sine barn på alvor og behandler de med respekt, samt omtaler hverandre i positive ordelag til de unge.

Snakk med barna. Forklar så godt det lar seg gjøre. Begge foreldre bør være til stede når skilsmisse budskapet kommer, og de unge bør være med på å bestemme alt det er mulig at et barn kan være med på å bestemme.

Det er svært sjeldent at det er barnas skyld at foreldrene ønsker å gå hver til sitt. Det bør de unge få vite….

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Det er best å sove på ryggen- hele livet

  I hvilken stilling spedbarn skal sove er hevet over enhver tvil, etter mange års forskning. Alle barn skal sove på ryggen....

Pippa Middleton- verdenskjent etter bryllupet

Pippa Middleton- verdenskjent etter bryllupet. Hertuginne Kates yngre søster var på alles lepper etter det høy-prominente bryllupet forrige fredag. Iført...

Lukk