Du merker det med en gang, du bare vet det. Hjertet banker, og du tenker bare på henne eller han hele tiden. Du sover dårlig, du er ukonsentrert og du får ikke gjort noe av det du ellers bruker å gjøre. Du er tankefull, fjern og surrete. Du er forelsket!

Bortsett i fra orgasmen, den beste følelse et menneske kan ha. Du kjenner det i sjelen, i ryggmargen og selvsagt i hjertet. Når den utkårede endelig kommer og du hører det går i døra eller bilen stopper utenfor så øker pulsen og forventningene stiger. Akkurat da er du helt propell og vet ikke hvor du skal gjøre av gamle aviser, og andre ting som ligger å slenger, alt må jo være perfekt når hun/ han kommer.

Du vet strengt tatt ikke helt hvor du skal gjøre av deg selv. Du tar en siste sjekk i speilet. WÆÆÆ!!! en kvise!! Nei ikke nå!!

Å være forelsket er en rus, den beste rusen som gjør godt langt inn i sjelen. Du har mange ubesvarte spørsmål, men det viktigste er besvart. Du er så jævlig forelsket!

 -Den tiden man tilbringer sammen med sin kjæreste den første tiden, er den beste i livet. Spesielt i den tidligste fasen da begge er stormforelsket og det er kun en ting som betyr noe, å få hverandre så ofte så mulig, overalt og uansett hvor. Er man ung så kan det selvsagt by på problemmer om man ikke har flyttet sammen ennå. Men det finnes løsninger og man må være kreativ.

Reis med dansk- båten, ta en uke i syden, lei inn på hotell, på hytta eller rett og slett spør om det er greit ar dere får være hjemme hos han eller henne om dere lover å være stille. Det alene kan selvsagt by på problemer.

Ifølge psykiatriprofessor Donatella Marazziti er forelskelse rett og slett en tvangstanke. Hun er leder for psykofarmakologisk laboratorium ved Universitetet i Pisa og har forsket på forelskede hjerner.

– Forelskelse er en slags fysiologisk tvangstanke. Man blir litt gal. Når man er forelsket, er man egentlig i en svært kritisk fase, sier Marazziti til VG Fredag.

Etter å ha behandlet pasienter med tvangslidelser i mange år, mente hun å se likhetstrekk mellom dem og forelskede personer.

Marazzitis forskning avdekket at det er det samme som skjer i hjernen til pasienter med tvangslidelser som i hodene på personer som er hodestups forelsket: Nivået av signalstoffet serotonin i hjernen synker markant.

Det er all grunn til å være på vakt, siden det å være forelsket gjør det vanskelig å tenke rasjonelt og du gjør kanskje ting du aldri ville ha gjort om du ikke var stormforelsket.

Derfor er det smart å bruke tid sammen med andre enn kjæresten etter at den verste «stormen» har lagt seg. Du bør gi din utkårede tid og ikke lage regler eller lover for den andre. Man eier ikke sin partner, ei heller når man er gift. Gå på kino med venner, eller gjør andre ting som gir din partner muligheten til å puste.

En kjæreste som er i ferd med å få overdose av kjærlighet er en dårlig kjæreste på sikt. Det er viktig å gi hverandre spillerom, og det er viktig å ta vare på gode venner, bruk disse til å bearbeide forelskelsen.

Med frihet under ansvar er dere i ferd med å danne plattformen for et langt og godt forhold som har muligheten til å vare. Men det er det innmari viktig at begge er enige i fremgangsmåte dette gjøres på.

Begge må føle trygghet, begge må stole på den andre, og man må respektere den andre. Det er ikke i ferd med å bl islutt på forholdet til tross for at dere er uenige, eller har en krangel.

Det er sundt å krangle av og til for å renske opp i grums som ligger å ulmer. Men det er viktig å krangle ferdig. Ikke gå i sinne eller gå til køys uten å ha snakket ferdig, det er viktig at det ender med en klem og enighet.

En forelskelse går dessverre over. Men den kan gå over i kjærlighet, og det er veldig flott det også. Føle seg elsket av et annet menneske er en gave, som det er verdt å ta veldig godt vare på.

Bare prøv det du også.

Er du singel og lengter etter å bli elsket? Jeg håper dette kan være til hjelp.

Ikke sant det er best å være to?

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Singel- den perfekte tilværelse?

    Å være alene som voksen er et helvete for noen. For andre er det en selvfølge og det...

Kåte politikere- et voksende problem?

Det hadde tatt seg ut at Jens og Jonas hadde sprunget rundt halvnaken i korridorene på Stortinget for å fått seg et...

Lukk