Våre barn er det viktigste som finnes for oss foreldre. De er de viktigste i verden. De er framtiden og vi vil gjerne at de skal lykkes med sine liv og ha det bra. Når det hender noe alvorlig med barna våre, som vi ikke hadde forventet så raser verden sammen.

Men blir det det samme med andres barn innad i familien? Når du får en kjæreste som du velger å flytte sammen med, og du får et bonusbarn å ta hånd om?

Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, og jeg synes det går over all forventning selv om det ikke har gått så veldig lang tid ennå.

– Om man synes det er vanskelig å oppdra, være nok til stede for egne barn, blir det ikke noe lettere ved at det kommer enda et barn som krever oppmerksomhet inn i familien. Derfor er det viktig å være mentalt forberedt på at familien blir større ved at man flytter sammen med en ny partner som har barn fra før.

-Fasitsvar på hvordan man løser de utfordringer man møter på finnes ikke. Men man kommer langt med sunn fornuft, være snill og prøve å gjøre alle fornøyde. Allikevel skal man ikke glemme at de voksne må få tid for seg. Rekke å være kjærester.

– Det er nemlig ingen selvfølge at det skal bli vellykket å få omsorg for andres barn som faktisk skal bo i samme hus som deg. Men med god kommunikasjon og klare beskjeder om hvordan ting skal være fra alles side så kan må få det veldig fint med flere barn enn bare sine egne.

For begge parter i et forhold det er barn fra før, er det viktig at man skjønner at barna er det viktigste for foreldrene. Uansett hvor forelsket man er.

 

Det er også viktig at barn får lov til å være barn så lenge som mulig. De skal være voksen lenge nok.

Noen utfordringer må man uansett regne med å møte på. De er selvstendige individer som gjør sine ting på sin måte, og det kan være vanskelig for både barn og voksne og tilpasse seg hverandre. Og det kan være vanskelig for allerede de etablerte barna på adressen, og få en halvbror eller halvsøster, som de selv ikke har vært med på å velge ut.

Det kan bli trøbbel bare ved tanken.

– Men er det nok kjærlighet i luften mellom de voksne så er det også deres store oppgave og utfordring å få barna til å trives i hverandres selskap. Man må ikke være bestevenner, men akseptere at foreldrene på hver sin side har funnet hverandre og da er det best for alle parter å gjøre så godt man kan.

Livet kan være vanskelig også for det barnet som flytter inn i en ny familie, der mamma har funnet seg en kjæreste som har barn fra før. Da må man plutselig dele på den man har hatt for seg selv i kortere eller lengre tid- samt få ste søsken nesten sånn over natta.

Mitt beste råd er egentlig veldig enkelt.

Ta barna på alvor, lytt til deres ønsker og respekter disse om mulig, og vær en forelder på deres premisser. Bestrebe deg som forelder å være tilstede i dine barns liv, på deres premisser.

Husk at barna er alles fremtid.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Problemer med å oppnå orgasme? Her er garantien!

Alle produkter du trenger til et perfekt sexliv får du hos Erotikknett. Du tror kanskje at du er alene om...

Forplantningslære allerede fra første klasse?

Forplantningslære er sikkert ikke verdens mest spennende skoletimer, men det er viktig at barn allerede fra skolealder vet hvordan barn...

Lukk