Forfatterspire? Les! Du går med en forfatterdrøm i magen, men har ikke satt det første tegnet i manuset, du har ikke hatt tid, men snart – så snart barna er store og du får unna alle pliktene.

Da, skal du vise verden! Kjenner du deg igjen?

Glem det! Skal du skrive, om det er det du brenner for, om det er det som er den store drømmen, slå av TV’n, si farvel til kjerring og unger, finn deg et egnet sted og sett det første tegnet nå. Ikke i morgen, gå nå!

Vil du abonnere på nye nye innlegg, bør du trykke her, og legge igjen din e-post. Vi lover å gjøre det vi kan for ikke å skuffe deg.

Le gjerne: Forfatterspire? Skrive, skrive, skrive!

Dessverre er det mange som har akkurat denne beskrivelsen over livet sitt. Andre ting kommer foran det som egentlig burde ha vært det viktigste. Selvsagt bør man være to om det, to om at den ene skal bruke uhorvelig mange timer, på seg selv, sin hobby og sitt manus. Det passer slett ikke for alle.

Passer det egentlig å kombinere å skrive, med å ha en fulltidsjobb ved siden av? Mange gjør det og lykkes. Det handler om god planlegging.

Forfatterspire? Les!

De går med denne flammen, ikke nødvendigvis om det å skrive, men kanskje et helt annet ønske for resten av livet. Kanskje skulle man valgt et helt annet yrke, kanskje skulle man fulgt drømmen om å flytte til den greske øya, hvor dere trivdes så godt.

Forfatterspire? Les!

Eller kanskje skulle man fulgt magefølelsen og sette ned dette aller første tegnet i det nye livet, i drømmeromanen, bli en forfatter på ordentlig, ikke bare blogger, skriver eller forfatterspire? Det er faktisk helt opp til deg – og du kan om du vil.

Her er noen få tips, som gir deg et hint hva som kreves av deg, for å kunne lykkes:

 • Finn gode rutiner, skriv når du er opplagt
 • Ikke tro at du kan å skrive, før du har latt noen som kan har lest deg
 • Sett deg skrivemål, skriv litt hver dag, les, skriv, les igjen – slå av TV
 • Fortell bare den nærmeste krets om hva du skriver på
 • Ikke la skrivesperre skremme deg, ta en pause, les mer, reis gå tur i skogen
 • Forvent å bli refusert en rekke ganger, og ta heller gaven å bli antatt som en bonus
 • Avslutt skrive-økten på noe spennende og i en flow, ikke når det har stoppet opp
 • Bruk et godt skriveprogram, lær deg hjelpemidlene du har tilgjengelig
 • Før du går i gang, bli enig med familien om tidsperspektivet på verket
 • For å bli en god forfatter, vil du alltid få råd om å lese, les masse – alle genre
 • For å lykkes må du tro på prosjektet, tviler du, vil det skinne gjennom

Husk at det er en krevende prosess, en til tider ensom jobb å være skjønnlitterær forfatter, skriver du for å bli rik og berømt, kan du fort bli skuffet. Skriver du for å ha skrivingen som eneste inntektskilde, kan det bli lite mat på bordet i tiden framover.

Forfatterspire? Les!

Poenget er, du bør først og fremst skrive fordi du elsker det, at du vil skape noe for deg, ikke for andre, eller i et forsøk på å blir verdens berømt, de færreste forfatterne i Norge blir verken rike eller berømte. Dessverre.

Husk at mindre enn 3%, blir antatt av de som debuterer med sin første roman.

Ikke alle skal bli forfattere heller, ikke alle skal drive med å skrive bøker, men trøst deg med at flere av de aller beste forfatterne, som Stieg Larsson, Ernest Hemingway og J. K. Rowling, ble alle avvist og refusert, før noen forlag, endelig oppdaget deres litterære kvaliteter. Og gjorde særlig disse tre, til kjente og kjære forfattere.

Sett av den neste måneden og skriv av hjertets lyst, se hva som skjer og skap en start i ditt nye liv som skriver, forfatterspire, ja, kanskje til og med forfatter en dag. I så fall blir måneder fort til år …

Du må bare begynne. Gjør det nå!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
17. mai – terrorfrykt rammer feiringen

17. mai - terrorfrykt rammer feiringen. Med bakgrunn fra økt terrorfare rundt om i mange store byer i Europa, er...

Manchester United – kan Mourinho hente trofé med B-laget?

Sesongen går mot slutten, Manchester United har spilt uhorvelig mange kamper, som igjen har gått utover stallen. Antall uavgjorte kamper...

Lukk