Forfengeligheten blant nordmenn har aldri vært større enn nå. Til og med voksne menn går rundt og vurderer om de skal ha «Restylane» i leppene og «Extention» i håret. Forfengelighet er en dyd heter det, men er det i ferd med å gå for langt?

Fra den dagen du blir født og helt til du trekker ditt siste åndedrag en gang i framtiden endrer kroppen seg enormt. Både utseendemessig og innvendig. Rekker du gjennom livet å bli helt 100% fornøyd med utseende?

Neppe. ikke alle er like opptatt av hvordan man ser ut. Kvinner er nok mer forfengelig enn menn, enda det helt sikkert finnes mange eksempler på menn som er langt mer opptatt av sitt ytre enn mange kvinner. Slik er det mellom kjønnene, men hvorfor er det så viktig for oss?

Nordmenn bruker mange millioner kroner på alt fra tatoveringer, massasje, Spa, manikyr, pedikyr, silikon i puppene og implanterer i rumpeballene osv. Og mennene har blitt minst like ille som kvinnene, ihvertfall noen av de.

Årsaken til den sterkt overdrevne forfengeligheten kan man sikkert diskutere da det slett ikke er lett å peke på noe konkret svar.

Media, TV, blader og magasiner flommer over av pene, velkledde og suksessrike mennesker som har strukket seg langt for å se så perfekt ut som mulig. i egne øyne. Ligger man i solarium, har man brukt masse penger på utseende og siste mote så er det klart man tiltrekker seg oppmerksomhet. Men har det gått for langt?

Naturlig skjønnhet, hva er det?

Kvinner og menn liker å se bra ut, selvsagt gjør de det. En helt naturlig del av tiden vi lever i, men når bør man sette grenser for seg selv? Når lommeboka er tom, men rumper, lepper og selvtillit er fylt opp?

Voksne og eldre kan selvsagt være forfengelige nok, men da av helt andre årsaker. Med og uten gebiss eksempelvis gjør enormt med utseende.

Du bestemmer over ditt eget liv og din egen forfengelighet, men lar du deg påvirke av at naboen har valgt å legge seg under kniven- nok til at du bestiller time hos den beste plastisk kirurgen du vet om, bare for å holde tritt, så har det nok gått vell langt. Vær heller stolt av deg selv som du er.

– Bare de kloke klarer å holde seg for god til å la seg påvirke, la seg styre til å måtte føye seg inn i kravet om å bli vakrest mulig. Helst helt perfekt. Så hva er nå perfekt for noe? Man finner ikke fasit svaret på et perfekt ytre noe sted.

Vi kan finne blader og den ellers så kulørte presse velge en eller annen  kjendis til årets best kledde, eller årets mest sexy kvinne og mann, men det må jo være opp til de å bestemme.

Ingenting slår naturlig skjønnhet.

 

Foto: Flickr/ Renata Salles

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mammon sesong 2- Peter forelsker seg i svensk dame!

Siste episode av Mammon er allerede ferdig. Du venter på sesong 2, men må dessverre vente til 2016. Da vil...

Nå kan du få se Anne Rimmen i reklame for Kondomeriet!

NRKs mest populære sportsjournalist og Nyhets- og sportsanker Anne Rimmen (32), har sagt opp jobben. Den flotte NRK-baben har ikke...

Lukk