Forholdet ditt er skjørt som eggeskall. Du vil så gjerne tro at du og din partner, kjæreste eller ektefelle har noe helt spesielt og ekte.

Kanskje ikke langt unna det perfekte forholdet. Det er naturlig å ønske det og vi vil tro det beste om de som betyr så mye for oss. Dessverre så er oddsen i mot ethvert moderne forhold av ulike årsaker. 

Samlivsterapauter, psykologer og andre som har forsket på- og vet mye om forhold og relasjoner, anbefaler faktisk alle som f.eks venter barn- med å gå i terapi, der forholdet settes på dagsorden, der det handler om dere to.

Disse møtene skal man fortsette med også etter at paret har blitt til en liten familie på tre. Det er da forholdet settes på prøve for kanskje aller første gang.

Ved å snakke om de utfordringer som oppstår, kan man forebygge problemer på både kort og lang sikt- ved å snakke med fagfolk på dette området.

Man skal kunne tro at forhold uten barn, der man kun har seg selv og sin elskede å tenke på bør kunne gå knirkefritt i lang tid. Det er jo ikke noe å krangle om når man bare er to, hva kan egentlig gå galt?

ALT, som kan gå galt, bør man være obs for.

– Alle forhold er i kontinuerlig endring. Mennesker utvikler seg forskjellig, vi finner nye interesser, vi kan noen ganger gå lei av det forutsigbare. Da er det lett å søke seg til nye og spennende settinger som gir deg nye impulser, der får du kanskje ny og uventet oppmerksomhet.

Da vil du søke deg tilbake til dette nye og søke vekk fra det du så på som trygt og godt for bare få år tilbake. Enten åpent og ærlig eller sakte, men sikkert helt ubevisst bort i fra ditt nåværende forhold.

Forholdet ditt er skjørt som eggeskall
Foto: Copyright Lars Waage

“Den dagen jeg ga deg mitt hjerte og sinn, da sa jeg…. at alt det jeg ønsket, var å være din… det var jeg. Den dagen din kjærlighet til meg tok slutt, forstod jeg…at tanker og følelser for meg ble brutt, tatt fra meg…. om dagen igjen kommer at jeg blir din, da vet jeg…. at hjertet igjen blir forent med mitt sinn. Jeg ber deg…..”

“Tenk at det inderligste i oss likevel er så skjørt, at kun blikk eller tanker kan få det til å briste! At ord og bokstaver kan skjære som en kniv, men inderligheten altfor sterk for å mistes…. Tenkt at hjertet kan elske en og samme så lenge, at ingen annen lenger kan måle dens like. At hjerte er fylt opp til randen av vilje, men likevel ikke får plass i hans rike……”

Mari-Anne Waage

Forholdet ditt er skjørt som eggeskall.

Selvsagt finnes det utallige eksempler på at forhold kan vare lenge. Det betyr dog ikke at det har vært lett underveis. Noen forhold knirker av gammel vane, men man holder ut med hverandre fordi det er en grunnleggende kjærlighet som er urokkelig i bunn.

De som opplever dette er svært heldig, men sannsynligvis veldig bevisst med å jobbe med forholdet hver eneste dag.

Et hvert forhold er et samarbeidsprosjekt med felles mål. Det vil si, det burde ha vært slik.

Dessverre finnes det forhold der den ene bestemmer langt mer enn den andre, og det finnes noen som slett ikke burde ha vært i det forholdet de er låst inn i, der de manipuleres og styres av en psykopat som forsøker å eie den andre.

Feil valg av partner kan i verste fall, ødelegge livet ditt. 

De kjente flosklene som du har hørt om så mange ganger som kalles bensin for forholdet og gjerne kalles fasiten på det perfekte forholdet er den samme leksa. Patetisk og platt, men så sant så sant. Tillit, kommunikasjon (lytte er en del av dette punktet) felles mål og ekte kjærlighet.

Har man disse viktige forutsetningene med seg inn i et forhold, vil det gå dere godt.

– Problemet oppstår i det øyeblikket den ene føler seg oversett, ikke hørt, der man slutter å snakke skikkelig sammen, men bare bor sammen, å sees noen få timer per uke.

Der felles glede har opphørt for lenge siden, og man velger å reise på ferie sammen med venner eller familie i stedet for partneren. Allerede her har det vært fare på ferde lenge.

Tiden jobber i mot dere som par.

Rundt om i samfunnet, i nye sosiale omgivelser, på jobb eller via internett florerer det av nye fristelser, spennende mennesker som kan gjøre deg nysgjerrig. Så nysgjerrig at du i noen tilfeller er villig til å sette ditt ditt “perfekte” forhold på prøve.

Ditt forhold er skjørt som eggeskall fordi du er nysgjerrig, du søker nye impulser, du vil ha oppmerksomhet, bekreftelse og endringer i livet.

De aller fleste som dog har forsøkt å finne ut om “gresset er grønnere på den andre siden av gjerdet” har kommet til samme svar. Det er veldig sjeldent det, merkelig nok.

Er du i et sikkert forhold?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
DeadlineDay- Falcao og Blind til Manchester United!

Foto: Flickr/ Victor Isai Garcia En klubb har brukt mer penger enn de fleste andre, Manchester United runder 2.5 milliarder kroner...

Lukk