Forholdet ditt i fare etter sommerferien? Statistikken for brudd og oppløste forhold sier at det er etter en lang sommerferie eller etter juleferien de fleste forhold sprekker. Hvordan ligger det an hos deg? Har dere snakket sammen, sånn på ordentlig? Eller ligger det en usikkerhet og ulmer?

Bergenet lesetid: 5 minutter

Utfordringer

Brudd må ikke være løsningen på trøbbel i forholdet. Nordmenn velger skilsmisse som løsning for trøbbel i forholdet, det kan være en stor tabbe av begge. Om det er en liten gnist igjen, av det forholdet som en gang var bra – bør man forsøke å finne flammene. 

Les også: Føler du deg ung?

En skilsmisse er ikke alltid løsningen for motgang og utfordringer som et hvert par kan oppleve flere ganger gjennom forholdet. Vi må da huske på at parsammensetningen for norske forhold er i betydelig endring. Noen velger broren, andre tenner på moren. Brudd må ikke være løsningen på trøbbel i forholdet 

Forholdet ditt i fare etter sommerferien? Kanskje har du ikke oppdaget faresignalene?

Om du har funnet en annen å elske, som elsker deg like mye tilbake, og du er både lei og ferdig med din forrige partner, enda dere fortsatt bor sammen – da er det bare å flytte ut og komme deg videre. Men, er det utfordringer i heimen som kan løses, kan profesjonell hjelp være én vei og gå. 

Ofte finner mange ut av problemene selv, og særlig der man har felles barn, må man strekke seg langt for å finne en løsning.

Hva skjedde egentlig med dere to som var så inderlig forelsket? Dere som skulle bli gamle sammen, og som hadde så mange planer for framtiden, så en dag sluttet dere bare å snakke sammen.

Kjenner dere igjen tankene og følelsene? Legger man stoltheten til side et øyeblikk, tar opp problemet, gir hverandre sjansen til å snakket ut, lytter til hverandre, og forsøker og se problemene fra den andres ståsted – kan det hende at man klarer å forstå.

Forholdet ditt i fare etter sommerferien?

Bildet er tatt av NoName_13 fra Pixabay

Ufrivillig singel

I Norge er det fler single og alene boende enn noen gang. Men det er ikke nødvendigvis samme sak. Noen velger helt bevisst å bo alene, særlig kvinner gjør det. De aller fleste menn, unge som godt voksne, ønsker seg en partner, men lykkes ikke.

Dessverre er det mange desperate nordmenn, kvinner som menn, som søker etter partner, ofte online og blir lurt. Forholdet ditt i fare etter sommerferien? På tide å våkne?

Les også: Smaken av sommer

Det er det som skrives som gjør at mange tusen ensomme nordmenn, sender egne oppsparte midler rett ut i intet. Ut av landet og rett i lommene på en kjeltring som kan å skrive det du ønsker å høre. Skrive det single, ensomme og desperate norske kvinner og menn ønsker å lese. 

De savner kanskje en livsledsager, en å bli elsket av. En kjæreste som er der for henne eller ham, når behovet for en armkrok er der. I skrivende øyeblikk er det 1,4 millioner single eller eneboere i Norge. Det er mange å ta av. Dessverre blir nye nordmenn svindlet har eneste dag. Nordmenn lar seg lure – ensomhet er årsaken. 

Det finnes ulike måter å svindle folk på. Men mange svindles gjennom dating-apper, ofret er søkende etter en potensiell partner og er derfor veldig sårbar. Sårbar for å få et lite hint om at dette er den vedkommende har søkt etter i årevis. Til og med da tema penger kommer opp, ganske raskt, er man blendet av håpet.

Brudd eller represjon

Om gnisten er borte, følelsene forsvunnet og dere er enige om å gå hver deres vei, er det ok. Men finnes det et snev av kjærlighet igjen å kjempe for hos begge, kan det være verdt å kjempe for. Det kan hende at et brudd er siste utvei, men også en feil avgjørelse.

Etter sommerferien fylles familievernkontorene med fortvilte par som ikke tåler tryne på hverandre. De har jobbet hjemmefra, fra hvert sitt hjemmekontor med alt det medfører.

En naturlig reaksjon er å få litt trøbbel med å bo så tett, så lenge. Særlig med felles barn involvert i denne krevende tiden – da er det lite rom for å pleie forholdet. Hjemmeundervisning vet ingen hvor krevende kan være om de ikke har forsøkt.

De fleste som har en partner, kjæreste eller ektefelle, er det nettopp det å rekke å savne hverandre – som er flammen i forholdet. Det er direkte skadelig for de fleste, å gå lei hverandre, fordi man ser hverandre i hver time av døgnet. Resultatet er en eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien.

Brudd som kanskje aldri var aktuell før pandemien, eller som neppe ville vært aktuelle om ikke pandemien for noen år siden, endret livene våre og tvang oss sammen. Døgnet rundt. 

Forholdet ditt i fare etter sommerferien? Eller er forholdet mer bunnsolid enn noen gang?

For å i det hele tatt å overleve sommerferien som par, er det noen grep som kan gjøre at dere berger kjærligheten dere i mellom. Om dere ønsker å berge stumpene. Løpet er kanskje kjørt, men tenk litt over hva du har i hvert fall, da.

Kanskje er ikke gresset grønnere på andre siden av gjerdet allikevel, du blir bare fristet av det …

Vargas

Pin It on Pinterest