Forholdet over etter sommerferien? Om du merker at du har din ektefelle, kjæreste eller partner i vrangstrupen etter sommerferien, så er du nok blant mange andre. Skilsmissestatistikken går rett til værs etter sommeren.

Årsakene er mange, men problemene som har utløst et brudd, lå nok latent lenge før det ble sommer. Sannheten smerter, men dere burde kanskje ikke ha tilbragt ukene denne sommeren sammen i det hele tatt.

Det er ofte vanskelig å innse, men et brudd kan f.eks komme av en lang konflikt man ikke klarer å komme forbi- eller man har vokst fra hverandre som mennesker, der ingen felles interesser gjør at man heller ikke har noen holdepunkter for å være sammen når man har mye fri, som i en ferie.

Samlivs-terapeutene i Norge jobber overtid to ganger i året ,det er etter sommeren og etter jul.

Forholdet over etter sommerferien?

Disse to perioden er absolutt høysesong for samlivsbrudd og skilsmisser. Hvorfor det? Jo fordi man får god tid til å tenke, krangle og gjøre ting man ellers ikke får tid til.

Forholdet over etter sommerferien?

Noen finner ut at det er det livet de lever nå, som de ikke ønsker å fortsette med, eller en i forholdet har funnet en annen. Årsaken til et brudd kan være mange, men hovedårsaken er brist i tillitsforholdet og eller lite følelser igjen for sin partner.

Finnes det ingen gnist som kan tennes innen rimelig tid, er det best for begge at forholdet avsluttes, enten man har felles- eller ingen barn.

– Finnes det derimot en liten gnist, men dere er mer slitne etter en mislykket ferie, enten det var i Syden, på bilferie, på hytta, i båten, hjemme eller på fjellet. Er dere fortsatt et par som begge ønsker å være i, men aller helst få skikk på livet sammen, så er det også håp.

Om du er på vei ut av døra med begge koffertene fordi du tror at alt skal bli så mye bedre bare du kommer deg bort fra det neket du bor sammen med nå, så bør du bremse ned to hakk.

– Om du virkelig tror at “gresset er så mye bedre og grønnere” på andre siden av gjerdet, slik kyrne gjør; så tar du grundig feil. Vi har funnet noen punkter du kan ‘printe ut’ å henge på kjøleskapet, for begge å lese, morgen, middag og kveld. Da vil også forholdet blomstre og dere vil leve lykkelig til evig tid, sånn cirka.

 • Vær din kjærestes beste venn, elsker og klippe i hverdagen- hver eneste dag
 • Ha sex på utfordrende steder, minst en gang i uka, gjerne ute i det fri
 • Ha tillit, hvis at du er til å stole på- få dritten på bordet om det er noe grums som lugger
 • Snakk om økonomi, sjekk saldo betal regninger sammen- forholdet er deres felles prosjekt
 • Ha egen tid der du gjør det DU vil
 • Få barnepass en dag per måned der dere gjør noe hyggelig sammen, middag, kino, le og kose masse
 • Få ned tidspresset, gjør husarbeidet sammen, eller fordele likt- man må ikke støv suge hver dag
 • Overraske hverandre med gaver om det er rom for det
 • Lytt til din kjærestes behov, vær tilstede også mentalt når dere prater sammen
 • Det er forskjell på å spørre om hjelp eller en tjeneste enn å gi en kommando eller ordre
 • Ved større problemer, søk hjelp i tide
 • Senk kravene til det perfekte hjemmet og det perfekte livet- lev det heller i nuet

Det høres sikkert både banalt og ut som en floskel, men det å snakke sammen i forholdet, om dere to, om jobb, om venner, familie, mat og om neste ferie, dagligdagse ting, er med på å gjøre dere synlig for hverandre, og er svært viktig. Den dagen man tar hverandre for gitt, men slutter å snakke sammen- sånn på ordentlig; da er det fare på ferde.

Den gangen dere falt for hverandre og ble et par, bør være den viktigste dagen i deres liv, og det er denne dagen, denne tanken hvor fint dere hadde det sammen den første tiden som må fram i pannebrisken igjen. Hvorfor falt du for han? Hvorfor falt du for henne?

Kjærlighetens veier er og blir uransakelig, går du nå så har du i grunn tapt. Du har tapt alt og må begynne helt på nytt, er det det virkelig verdt det? En utfordring eller en krangel i forholdet kan løses med enkle grep. Da må man sette seg ned å prate, ikke i munnen på hverandre, men en i gangen.

Finnes det en gnist igjen- så er den verdt å få opp igjen som den digre flammen som var dere to i mellom den første gangen. Ikke la en ferie som gikk til helvete bli starten på slutten. Søk hjelp i hverandre, hjelper ikke det så kan det være klokt å snakke med profesjonelle fagfolk.

Det er best å være to, dere fortjener hverandres kjærlighet og å bli gamle, sammen. Ikke gå før du vet du må.

Foto: Flickr/ hang_in_there

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United har fått ny sjef- Louis van Gaal = “Vanchester”

"The Chosen One" er allerede glemt, nå er det "Vanchester" Manchester United- fansen skal sette sin lit til i årene...

Lukk