Bør 1. klassingene lære hvor de kommer i fra allerede når de kommer på første trinn? Eller skal barn på 6 år vite at de ikke kommer med storken eller rekende på fjøl?

Alle lærere og foreldre ønsker at barn må få være barn så lenge det er tilrådelig. Her er det nok mange nyanser, men er ikke barn nettopp barn fram til f.eks konfirmasjonsalder?

Skolen har et ansvar, spesielt for å informere, lære og veilede barn i de viktigste holdepunktene i livet. Barn skjønner at de ikke skal være slemme mot andre, gjøre lekser og komme tidsnok på skolen, allikevel er det avvik hos enkle individ, som vil fortsette gjennom livet.

 

Foto: Flickr/ World Bank Photo Collection


Grunnleggende opplæring som alle elever har bruk for, i matematikk, 2+2=4 osv. Har foreldrene noe ansvar for å fortelle sine barn om blomsten og bien? Selvsagt, men de fleste er svært glade for at skolen tar seg av dette, noe beklemmende tema.

Seksualundervisning så tidlig som mulig?

Når skal man fortelle barn at barn blir til ved at et egg blir befruktet av en sædcelle?

¨- Seksualundervisningen skal være givende, lærerik og engasjere. Slik den er pr i dag gjør den ingen av delene. Skolen bør ta barna på alvor og gi de den informasjonen de trenger. Det er den eneste måten barn blir trygge på seg selv og ikke skammer seg om man har en annen legning eller på en annen måte ikke er som alle andre.

Det er ikke lett for noen å forstå sine følelser om man tiltrekkes av eget kjønn om det er gutt eller jente. Spesielt om ingen har forklart at dette faktisk er helt normalt og trygt kan snakkes om.

– Hvorfor får man hår både her og der? Hvorfor har jenter pupper? Hvorfor får gutter endret stemme i stemmeskiftet, og hvorfor blir man kåt? Spørsmål som det er naturlig å spørre for barn og unge som omgås jevnaldrene hver eneste dag på skolen.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bale til Real Madrid kan gi Tottenham gull-sjanser

Paradoksalt nok er salget av Gareth Bale til Real Madrid, signerer sannsynligvis denne uke- det som kan gi Tottenham muligheten til å...

Endelig! Radioresepsjonen tilbake på Radio!

RR som programmet blir kalt, Norges morsomste menn samlet i et lite studio på NRK Marinlyst i Oslo. Brødrene Steinar...

Lukk