Forretninger tvinges til nyskapning for å opprettholde omsetningen før det er for sent. Mange butikker har allerede gått konkurs grunnet tapt inntekter grunnet pandemien. De som har klart å overleve nå, kan fortsatt får problemer, all den tid viruset fortsetter å herje. Nå tvinges butikkeierne å tenke nytt for å overleve.

Bergenet lesetid: 5 minutes

Endringer

En av tilbudene du som kunde og forbruker mottar, er en plakat i vinduet, som du ikke bør overse. Med vipps og en SMS, vil du kunne få tak i varer i de forretningene som i utgangspunktet er stengte. Du vil til og med i visse tilfeller kunne få varene levert hjem på dør. Løp og kjøp sier vi, eller ring og bestill, kanskje heller. Forretninger tvinges til nyskapning som gagner forbrukerne. Det bør vi sette pris på ved å handle hos de nedstengte forretningene.

Lest? Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien

I kjølevannet av pandemien vil vi garantert leve annerledes enn før nedstengningen. Endringer vi ikke evnet å se før pandemien. Kanskje slutter vi helt med denne evinnelige håndhilsingen, som i utgangspunktet er en jævlig dårlig idé. Det er jo som å be om å bli sjuk og spre smitte. Det å klemme flesk mot flesk i håndflatene til hverandre er det samme som å spre bakterier – bevisst.

Godt du sjelden vet hva vedkommende gjorde i minuttene før møtet med deg, ikke sant?

Forretninger tvinges til nyskapning

Hjemmekontor er helt sikkert komme for å bli for alle som kan og vil, som ikke er til hinder for andre i bedriften og man får gjort til nærmet samme jobb. Kanskje ikke hver dag året gjennom, men innimellom, kan det faktisk være nok å ha et par dager på hjemmekontor av gode grunner.

Netthandel

Netthandelen er åpenbart kommet for å bli. Og med vipps som allemannseie i tillegg, finnes det ikke grenser for hvor lett man kan handle, uten å være fysisk til stede i butikken.

Om du som bedriftseier er interessert i å berge butikken og levebrødet ditt, må du ha nettbutikk. Eller gi kundene en mulighet til å få varer tilkjørt der de kan handle via mobil eller en app.

Slippen“, Norges beste fiskerestaurant, fantastisk plassert et par meter fra Glommas bredd i Fredrikstad, er stengt til langt over påske. Men det har de kreativere eierne av den delikate og populære restauranten gjort om til god butikk.

Lest? Identifisert svindel på nett

Via deres egen fiskebutikk i sentrum, kan kundene bestille og hente alt fra treretters menyer, ferskt brød til desserter og alt annet som frister fra en flott meny. I hendige gjør-det-selv-pakninger, til en fornuft pris, henter man varene selv etter avtale. Dermed opprettholdes kundeforholdet til den populære restauranten, til tross for at lokalene er stengt ned grunnet pandemien.

Forretninger tvinges til nyskapning for å overleve i en svært krevende tid. Blomsterforretninger anbefaler kundene å ta med seg selv-plukkede varer fra utenfor butikken, tilliten er stor til kundene, når omsetningen skal berges. Vipps beløpet du skal betale, er beskjeden fra en håndskrevet plakat.

Klikk og hent

Måten å handle på vil også endres i takt med måten vi lever på. Mindre reising, mindre sosial omgang med venner og kollegaer gjør at vi er mer hjemme, foreløpig. Måtte det snart for svarte helvetet snu til det bedre. Men klikk og hent måten å handle på, tar vi varmt i mot.

Forretninger tvinges til nyskapning
Gamlebyen i Fredrikstad Foto: Vargas12.com
Forretninger tvinges til nyskapning
Gamlebyen i Fredrikstad Foto: Vargas12.com

I følge varehuskjeden Bygger’n, foregår mer enn 40 prosent av all handel via nett og digitale ordre. Det være seg via telefon, mail eller sosiale medier og man kan selvsagt betale via vipps, også her. Også disse butikkene og varehusene er stengt for kunder i butikk. Men de ansatte er på jobb. De har til og med mye å gjøre.

Her plukkes ordre som skal hentes eller fraktes hjem til kunde. Dermed er man ikke i kontakt med hverandre, men man får kjøpt det man trenger til oppussing eller oppussing av det man måtte ønske.

Våren er tid for langt større aktivitet enn ellers i året, da behøver man utstyr deretter – heldigvis gir kreative butikkeiere oss forbrukere håp. Forretninger tvinges til nyskapning ved å være et skritt foran i kampen om kundene. De som sitter og venter til butikklokalene kan åpnes igjen, går glipp av omsetning på sine varer.

Vi tror at du vil bli hørt, nesten uansett hvilke varer eller produkter du ønsker å kjøpe. Ta kontakt med den nærbutikken, forretningen eller kjeden det gjelder, si at du kan betale med vipps, så vil du kunne få handle – neste hva som helst.

Fredrikstad

En av de byene som er verst rammet over tid, foruten Oslo, er Plankebyen ved Glommas utløp, Fredrikstad. Fantastiske Fredrikstad, som er en spøkelsesby uten spøkelse. Det er så dødt og kjedelig i denne flotte sommerbyen at det er nesten uvirkelig. Ikke engang vakre Gamlebyen har klart å få turister til byen denne våren.

Velkjente Tamburen, byens eldste pub i kjelleren på nå nedlagte Balaklava, i Færgeportgaten i Gamlebyen. Et sted for alle som enten liker den gode samtalen, eller bare nyte en kald halvliter alene. Her er det plass til herrer med dress og slips eller de som er rammet av treben – fra kneet og opp. Nå er det hermetisk lukket.

Fredrikstad er kjent langt utenfor byens grenser for å være en idyllisk sommerby med en av Norges fineste bryggepromenade å by på. Ikke er det så verst tilbud på restaurant og bar siden heller. Faktisk finnes det nær hundre spisesteder, nesten alle i gangavstand av hverandre i sentrum. For ikke å snakke om det rike kulturtilbudet av god underholdning byen har å tilby – når samfunnet er åpent.

Nå er absolutt alt stengt, men åpent. Bruk de unike tilbudene du finner.

Vargas

Pin It on Pinterest